Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - kotwica

dzieckorosemary - 23 Luty 2011, 22:15
Temat postu: kotwica
Witam
Jestem nowa na forum. Absolutnie nie znam się na Corelu, a na piątek muszę wykonać kotwicę w tym programie. Czy jakaś dobra dusza mogłaby zaoferować mi swoją pomoc? Będę dozgonnie wdzięczna.

Cysorz - 23 Luty 2011, 22:39

A próbowałaś w starym dobrym wujku Google? Mi tam wyrzuciło parę milionów odpowiedzi... ::anchor vector:: Z pewnością spora część tego jest darmowa i do ściągnięcia.
Co innego oczywiście gdybyś chciała dowiedzieć się "jak to się robi" ale podejrzewam (moje subiektywne odczucie), że wolałabyś coś dostać "na tacy"...

chezare - 23 Luty 2011, 22:51

Co słychać u Rosemary?
kotwica

dzieckorosemary - 23 Luty 2011, 23:40

Rosemary ma się dobrze, podobnie jak siostry Trench.

I teraz mój błąd, bo nie sprecyzowałam... Kotwica ma być zrobiona za pomocą krzywych Beziera, na zasadzie lustrzanego odbicia, z wypełnieniem kolorem. I oprócz tego, że fajnie byłoby dostać to na tacy ;))) to wiedza, jak to się robi, też nie byłaby najgorsza.

chezare- dziękuję i przepraszam, że wcześniej dokładnie nie wyjaśniłam, o co mi chodzi.

chezare - 24 Luty 2011, 06:08

Wiedziałem, że to tak łatwo nie pójdzie.
Instrukcja obsługi kotwicy dwuramiennej :)
Aha, żeby pomalować wystarczy zaznaczyć obiekt i kliknąć wybrany kolor, w palecie kolorów.
Od razu napiszę. Pdf został utworzony przy pomocy mechanizmów Corela, w drugą stronę (jeśli to któraś z nowszych wersji Corela), też działa :)

dzieckorosemary - 24 Luty 2011, 18:24

Chezare, nie wiem, jak mam Ci dziękować! :)
chezare - 24 Luty 2011, 19:53

Nie ma za co, miło mi, że mogłem pomóc. Jak nabierzesz wprawy, to też będziesz pomagała :)