Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Tutoriale - [WIDEO] Wtapianie krawędzi tekstu - część 2

roland - 1 Marzec 2011, 12:06
Temat postu: [WIDEO] Wtapianie krawędzi tekstu - część 2
W poprzednim materiale wideo zaprezentowałem szybki sposób na wtopienie (rozmycie) krawędzi tekstu. Jednak sprawdza się on jedynie w przypadku gdy tekst posiada jednolity kolor.
Ten materiał wideo pokazuje jak wykonać podobny efekt. Jednak można go zastosować dla tekstu posiadającego dowolne (nawet niejednolite) wypełnienie. W tym celu dla tekstu zastosowałem obrys. Następnie dla wszystkich obiektów tworzących obrys nadałem takie same wypełnienie jakie posiada tekst główny. Ostatecznie zastosowałem dla wszystkich obiektów przezroczystość standardową. Dla głównego obiektu można zrezygnować z przezroczystości.

The Camtasia Studio video content presented here requires JavaScript to be enabled and the latest version of the Adobe Flash Player. If you are using a browser with JavaScript disabled please enable it now. Otherwise, please update your version of the free Adobe Flash Player by downloading here.

Efekt końcowy: