Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Wolno dzialajace pliki corel

honiton - 26 Marzec 2007, 18:53
Temat postu: Wolno dzialajace pliki corel
Witam jak w temacie mam problem z wolno dzialajacymi plikami. Dlugo trwa wycinanie a jeszcze dluzej wklejenie otwieranie tez dlugo trwa. Po przeinstalowaniu systemu i corela nowe pliki chodza dobrze ale te stare dalej chodza wolno. Co zrobic i w czym tkwi problem.
IdCzarek - 26 Marzec 2007, 19:11

poproszę o specyfikacje kompa

soft i hard

honiton - 26 Marzec 2007, 20:09

win xp prof. Coreldraw11
amd athlon xp 2700+ 2,17 Ghz 512 RAM
Dodam ze te pliki chodza wolno na kazdym kompie, nawet jak sie wykorzysta pojedynczy element w nowym projekcie. Moge podeslac taki plik nawet.

anonymus - 26 Marzec 2007, 20:12

To co opisałeś to znany bug Corela od v. 10 bodajże, na którego niestety nie ma żadnego SP. Czasami pomaga zmiana wielkości przydzielonej pamięci (w "preferencjach"), ale jest to loteria, wyników której przewidzieć się nie da - u mnie na dwóch praktycznie identycznych (hard/soft) maszynach działa to tak, że na jednej maszynce można wkleić 50-megowy plik od razu, a na drugiej przy wklejaniu tekstu można się zestarzeć...

Support Corela (w swoim czasie) po udzieleniu standardowej odpowiedzi nr 16, 88 i 107 miłym damskim głosem oznajmił mi "I'm sorry..." co mnie rozbroiło zupełnie :D

honiton - 26 Marzec 2007, 21:34

heh to czyli nic z tym nie da sie zrobic.....???