| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
Corel PHOTO-PAINT - zmiana dnia w noc
cristofo - 29 Marzec 2011, 12:48 Temat postu: zmiana dnia w noc slyszalem ze jest to mozliwe sam nie potrafie tego zrboic co wiecej nie moge znalesc zadnego tutka do tego, jeszcze dodam dokladnie o co chodzi mam fotke zrobiona w dzien i chce z tej fotki zrobic nocna fotke. w shopie jest cos takiego jednak obecnie jedynym programem graficznym jakim posiadam jest corel dlatgo prosze o pomoc.
DzumA - 78 - 29 Marzec 2011, 13:08
Kiedyś widziałem tutorial pod Corel Paint Shop Pro PHOTO ale myślę że z powodzeniem można spróbować PHOTO-PAINT
TUTEK
cristofo - 29 Marzec 2011, 13:52
no tak w sumie tak mogloby byc dzieki wielkie jednak jest to zdjecie ulicy wraz z autami itd i niestety widac na ulicy cienie drzew i chmury w oddali co raczej daje malo realizmu wiec jak ktos jeszcze by mial jakies sugestie bede wdzieczny :)
DzumA - 78 - 29 Marzec 2011, 14:16
zrób sobie zdjęcie wieczorem
a tak nawiasem - nie da rady - musiałbyś ręcznie usuwać efekty światła typu cienie , chmury itd.
cristofo - 30 Marzec 2011, 09:43
postanowilem dodac fotke po obrobce w corelu takiej o ktora mi chodzi
http://www.fotosik.pl/pok...3f0093a458.html
i ta fotke ktora cche przerobic na przyciemniona
http://www.fotosik.pl/pok...24bb44ca84.html
kazda sugestia jak to zrobic szybko i sprawnie beda pozyteczne :)
restauro - 30 Marzec 2011, 10:57
bardziej malarsko?
cristofo - 30 Marzec 2011, 11:17
no i pieknie ale jak to zrobiles?
restauro - 30 Marzec 2011, 12:01
Zrobiłem kopie w negatywie którą trochę nasyciłem kolorem ,następnie metodą klonowania z wykorzystaniem siły krycia metodą prób i błędów . Żółte światło uzyskałem malując kolorem zółtym także z opcją różnej siły krycia. Do wzmacniania i uczytelnienia niektórych elementów poprawiałem (np postać ) oryginałem zdjęcia zostawiając ciemniejsze cienie. i pasy na jezdni lekko przeleciałem po dachach .Na koniec całość troche przyciemniłem i poprawiłem jeszcze raz światła .
gleba - 30 Marzec 2011, 14:00
moja wersja
DzumA - 78 - 30 Marzec 2011, 14:50
moja propozycja
cristofo - 30 Marzec 2011, 16:07
no wlasnie o cos takiego chodzilo tylko PAnowie i Panie opisac tez jak zrobic taki efekt bo co z tego ze sie widzi wszystko ok tylko jak sie dostanie inne zdjecie to bedzie trzeba zalozyc nowy temat na forum :)
|
|