|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Hyde Park - Problem z zainstalowaniem oprogramowania Corel X5
Bunch - 5 Kwiecień 2011, 23:53 Temat postu: Problem z zainstalowaniem oprogramowania Corel X5 Witam. Kiedy chcę zainstalować program, dostaję komunikat iż wymagana jest jeszcze jakaś tam specjalna wersja IFrame'a. Pamiętam, że te jakieś IFrame mam w systemie bo jest on wymagany do kilku rzeczy, w których też pracuję.
No i teraz gdy instalator pobiera z sieci i instaluje tego swego iframema to instalacja zawsze kończy się fiaskiem. Dodatkowo dostaję taki komunikat:
Jak nie widać fotki to zapraszam tam:
http://pokazywarka.pl/1vrp2z-2/#zdjecie1406993
A tu wcześniejszy komunikat błędu (w tym przypadku instalowałem sam, wersję podstawową ze strony):
I co mam zrobić by móc zainstalować ten pakiet od X5?
Mam Windowsa XP SP3 więc czy ten wymóg instalowania IFrame z końcówką "SP1" coś znaczy czy to jest nieważne?
Jak nie widać fotki to zapraszam tam:
http://pokazywarka.pl/4rg21m-3/#zdjecie1407095
restauro - 6 Kwiecień 2011, 08:08
Zainstaluj ten Dodatek Service Pack 1 do programu Microsoft .NET Framework 3.5
http://www.microsoft.com/...19-81DA479AB0D7
Bunch - 6 Kwiecień 2011, 18:22
Niestety ani wersja oznaczona jako "pełna" ani ta zwykła nie mogą się zainstalować. Mowa tutaj o wersji 3.5 SP1. Wyskakuje taki sam błąd przy isntalacji tego Frameworka.
Macie jakieś sugestie jak mogę rozwiązać ten problem?
Może instalacja najnowszego (4) Framework coś da? Czy i tak nic nie da, skoro Corel X5 wymaga akurat tej wcześniejszej wersji? Wiecie coś w tym temacie?
restauro - 6 Kwiecień 2011, 19:08
Moze masz już tą wcześniejszą , zobacz w dodaj usuń programy .
Bunch - 7 Kwiecień 2011, 00:24
Mam takie:
Jak widać jest to 2.0 i 3.0.
Instalowałem też wersję 3.5 - również błąd. Co ciekawe jak na liście Dodaj/Usuń programy chciałem odinstalować to wyświetlił się komunikat, że być może już został ten program usunięty i czy chce usunąć ten skrót stąd. No ale w systemie muszę mieć tego IFrame bo inne programy, które też dzięki niemu działają, sprawują się poprawnie.
A co się stanie jak zainstaluje np. nowszą wersję? Czyli tą z numerem 4?
Czemu program wymaga akurat wersji 3.5 SP1?
Wiesz co muszę zrobić?
AKTUALIZACJA:
Znalazłem w necie podobne problemy jak mój. I podobnie jak tam użyłem narzędzia do czyszczenia wersji Framworków - wtedy pomogło! Odinstalwałem wszystko i zainstalowałem już bez problemu Frameworka jakiego potrzebowałem.
restauro - 7 Kwiecień 2011, 09:15
Wyższa wersja może nie rozwiązać Twoich problemów. Spróbuj najpierw zainstalować wersje 3 - 3,5 bez SP1 (wspominałeś że być może jest częściowo odinstalowana ) Ale najpierw zainstaluj sobie darmowa miesięczną wersję TuneUP i oczyść rejestry opcją TuneUp Konserwacja 1 kliknięciem
http://www.tuneup.pl/products/tuneup-utilities/
Bunch - 8 Kwiecień 2011, 02:58
Zainstalowałem w końcu Corela X5, uruchomił się. Tak jak pisałem, odisnalowanie wszystkich Frameworków (dzięki specjalnej aplikacji do kasowania Frameworkó).
I program działał...
Jednak na drugi dzień nie mogłem już go włączyć. Pokazywał mi się taki komunikat błędu:
(Aplikacja nie została właściwie zainicjowana (0xc0000135))
Co więcej, nie mogłem zainstalować od nowa tego produktu bo pokazuje mi się jakiś błąd instalacji.
I każda kolejna próba instalacji kończyła się fiaskiem.
Więc znowu za pomocą jednego narzędzia odinstalowałem Framworki, zainstalowałem od nowa pakiet kompletny i teraz instalacja się udała.
JESTEM CIEKAW CZY JAK JUTRO WSTANĘ TO ZNÓW program nie będzie działał.
chezare - 8 Kwiecień 2011, 18:18
Nie kładź się spać i nie wyłączaj programu.
Bunch - 8 Kwiecień 2011, 22:32
Takie rzeczy to już przerabiałem, kiedy mi się komp uruchamiał z buczeniem ze środka. Musiał być ciągle na chodzie. Póki co, uruchomił mi się program. Wszystkiemu winne są te Frameworki.
negatyw - 18 Październik 2011, 14:47
witam wszystkich serdecznie , podepne sie pod ten topik , mam problem z zainstalowaniem xp5 , kiedy odpalalam corela wyswietla sie taki komunikat
Uruchomiona jest jeszcze jedna wersja tego programu instalacyjnego. Zaczekaj do zakonczenia instalacji lub odwołaj i przed ponownym uruchominiem programu .
nie mam zadnego corela zainstowanego , wiec o co chodzi?
Jestem zielony w temacie wiec proszę o pomoc
Dziękuje pozdrawiam
Gienek
restauro - 18 Październik 2011, 18:40
Zainstaluj próbna wersję TuneUp Utilities™ 2011 i oczyść system głownie rejestr .
Jeśli nie czujesz się za mocno w temacie kliknij na " TuneUp Konserwacja 1 kliknięciem " program zrobi podstawowe porządki za Ciebie .
http://www.tuneup.pl/products/tuneup-utilities/
Na stronie jest gdzieś także także instrukcja programu w PDF w języku polskim , przy okazji można pozbyć się wszystkich innych śmieci i starych kopii zapasowych.
negatyw - 19 Październik 2011, 16:05
witam , zrobilem tak , ale niestety dalej to samo
restauro - 19 Październik 2011, 16:24
Napisz jaki masz system i czy wszystkie uaktualnienia.Problem na pewno jest w systemie.
negatyw - 19 Październik 2011, 20:25
xp i sp2
restauro - 20 Październik 2011, 08:16
negatyw napisał/a: | xp i sp2 |
Zainstaluj w takim razie sp3 .Corel lubi mieć wszystkie nowości systemowe a X5 to już szkoda gadać Dzięki temu uaktualnieniu system trochę jeszcze wgra poprawek, około 500 MB Jakieś Net Framework 1 do +∞ itd .
Jak już sobie wszystko uzupełni będzie mógł się w końcu zainstalować .
negatyw - 20 Październik 2011, 22:00
Hej , poszlo , wielkie dzieki pozdrawiam
Piotr
restauro - 21 Październik 2011, 07:07
W przyszłości podaj konfiguracje komputera (procesor ,system ,uaktualnienia ), unikniesz niepotrzebnych nerwów.Zakładałem że masz podstawową zainstalowaną , dlatego nawet nie pytałem o taki drobiazg.
Zainstaluj Service Pack 1 w CorelDraw
negatyw - 24 Październik 2011, 10:06
ok ok , jeszcze raz dzieki :) pozdrawiam
Piotr
restauro - 24 Październik 2011, 10:49
negatyw napisał/a: | ok ok , jeszcze raz dzieki :) pozdrawiam
Piotr |
Jak się okazuje SP1 to historia
jest już
CorelDRAW Graphics Suite X5 (and CorelDRAW Premium Suite X5) Service Pack 3
Oraz
CorelDRAW Graphics Suite X5 Hot Fix 4
http://www.corel.com/serv...d=1259872370151
Pozdrawiam
kam-1995 - 20 Maj 2012, 18:41 Temat postu: mam problem z corel x5 To tak mam corel x5 i moim problemem jest to iż gdy chce wlonczyc go to pokazuje błąd :
uruchomiona jest jeszcze jedna wersja tego programu instalacyjnego ...
Mam windows7 automatycznie z tym oprogramowaniem mam net. framework 4.0 i 1.1 ale nie działa ;( pobralem TuneUp Utilities™ 2012 też nic a potem ściagalem framework 3.5 zgodną z sp3 ale DUPA . proszę o pomoc ..
[/i]
restauro - 20 Maj 2012, 18:58
Odinstaluj program Jeśli masz jeszcze TuneUp Przeskanuj programem "TuneUp Konserwacja 1 kliknięciem .
Następnie otwórz program " TuneUp Utilities{DesktopShortcut} " w opcji Konserwacja systemu na dole w rozwijanym menu ' Wszystkie funkcje " kliknij na opcje "Defragmentuj rejestr".
Po defragmentacji rejestru wybierz opcje restart komputera czy tak jakoś podobnie i po wgraniu systemu i potwierdzeniu defragmentacji możesz zainstalować CorelDraw od nowa .
Gdybyś nie miał już TuneUP trzeba ręcznie oczyścić komputer ze wszelkich pozostałości programu i usunąć z rejestru wszystkie foldery CorelDraw .
Powinno rozwiązać problem.
Odnośnie Framework 4. Zainstaluj Microsoft .NET Framework 4 (autonomiczny instalator)
http://www.microsoft.com/...9f-b21f31ab88b7
|
|