| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Jak mogę rozstrzelić litery w wyrazie?
Bunch - 13 Maj 2011, 12:23 Temat postu: Jak mogę rozstrzelić litery w wyrazie? Jak w temacie.
Gdzie w DRAWie mogę to zrobić?
miszcz301 - 13 Maj 2011, 13:06
- Utwórz tekst (kilka wierszy)
- wybierz narzędzie kształt
- pobaw się dwoma suwakami które pojawią się koło tekstu
takietam - 13 Maj 2011, 13:14
Zaznacz tekst, wciśnij ctrl+t, zakładka odstęp, tam wpisujesz sobie odpowiednie wartości.
roland - 13 Maj 2011, 13:19
Dodam jeszcze do tego co napisał miszcz301, że bawiąc się strzałkami z przytrzymanym klawiszem Ctrl zmienisz odstępy między znakami, ale nie wyrazami, a z klawiszem Shift tylko między wyrazami.
Trochę więcej możliwości masz dostępnych po wybraniu Tekst > Formatowanie akapitu.
Bunch - 13 Maj 2011, 14:29
Dziękuję, jesteście genialni.
| Cytat: | | Zaznacz tekst, wciśnij ctrl+t, zakładka odstęp, tam wpisujesz sobie odpowiednie wartości. |
Nieprawda. Nie mam tam tego. Sprawdzałem tam przed zadaniem tutaj pytania i nie miałem "odstępu".
takietam - 13 Maj 2011, 19:15
| Bunch napisał/a: | | Nieprawda. Nie mam tam tego. Sprawdzałem tam przed zadaniem tutaj pytania i nie miałem "odstępu". |
Oj tam od razu nieprawda. Trza było zostać przy dziewiątce. Pokupowaliśta sobie jakieś iks piątki to tera cierpta.
kula69 - 13 Maj 2011, 20:56
w x5 jest łatwiej - ustawiasz zakładkę FORMATOWANIE AKAPITU i masz wszystko
|
|