| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Wyciągnąć krzywe z krzywych...
Bunch - 13 Maj 2011, 14:25 Temat postu: Wyciągnąć krzywe z krzywych... Witam. jak mogę wyciągnąć sobie krzywe ze środka? Starałęm się to zrobić, ale nic mi nie wyszło.
Zobaczcie obrazek...
restauro - 13 Maj 2011, 17:38
Rozdziel wszystkie grupy i będziesz mógł .
roland - 13 Maj 2011, 18:26
Nie zawsze krzywa jest grupą kilku mniejszych krzywych. Np. mała literka "i" po przekształceniu na krzywe nie da się rozdzielić na kreskę i kropkę poprzez rozgrupowanie. W takim przypadku należy wybrać Rozmieść > Rozłącz (wcześniejsze wersje Corela miały Rozmieszczenie). Innym sposobem rozłączenia jest wybranie narzędzia Kształt, zaznaczenia wybranych węzłów i wybranie na pasku narzędzi Wydobądź podścieżkę.
Bunch - 16 Maj 2011, 14:39
Dzięki Rolandzie. W zasadzie już zrobiłem to w inny sposób, zaniechawszy ten problem, ale muszę spróbować te funkcje. A czy czasem chwycenie za węzeł i przeciągnięcie trzymanego węzła na drugi węzeł nie zamyka ścieżki?
chezare - 16 Maj 2011, 20:00
Zamyka. Bunch, po co pytasz o takie pierdoły jak możesz to sprawdzić w 2 sekundy?
Bunch - 20 Maj 2011, 22:29
| chezare napisał/a: | Zamyka. Bunch, po co pytasz o takie pierdoły jak możesz to sprawdzić w 2 sekundy? |
A nie byłem akurat pod Corelem. Nie miałem go pod ręką znaczy się, a ciekawość mnie zjadała.
chezare - 20 Maj 2011, 22:37
Wyobraźnia mnie zawiodła.
Bunch, ten Corel Cię wykończy
restauro - 21 Maj 2011, 08:34
Nie ma co narzekać , sami namawialiśmy długo żeby bunch zainteresował się także CDraw choć się przed tym bronił.
chezare - 21 Maj 2011, 08:52
I bardzo dobrze, teraz brońcie się przed Bunchem
Przypomniał mi się dowcip. Stary ale może nie słyszałeś?
Rzecz dzieje się w ogrodzie zoologicznym.
Ratunku, ratunku tygrys napadł na teściową!
Sam napadł, niech się sam broni.
restauro - 21 Maj 2011, 09:50
Nie nie znalem ale dobre i pouczające , prawie jak chińskie przysłowie.
Artur Miernik - 21 Maj 2011, 14:56
Myślę, że Bunch, w przeciwieństwie do teściowej jest reformowalny - kiedyś zmaleje mu ego do rozmiarów naturalnych, a wtedy dociekliwość (bo jest dociekliwy) załatwi resztę na plus.
A póki co - biedny tygrys.
Bunch - 24 Maj 2011, 14:32
Cześć. Nie jestem przekonany co do tego czy rozumiem ten dowcip :) I jego przesłanie.
|
|