Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Źle zapisany obrazek w PDF

Bunch - 17 Maj 2011, 12:53
Temat postu: Źle zapisany obrazek w PDF
Witam, zapisałem obrazek do PDF z presetem "Internet". Tam jest więc niższa jakośc grafik itp rzeczy. Niestety dostałem kompletnie co innego niż chce. Przebiły warstwy. Mimo że wszystko było zgrupowane przed eksportem. Zobaczcie obrazek.

Uploaded with ImageShack.us

Jakby się robiło w PhotoPaincie takie rzeczy na bitmapach a nie na obiektach w rastrówce to by nie było takich jaj! I co tu robić? A jak zapisuję do innego presetu PDFa to się zawiesza. Problemy z tym rozmiarem bannera mam.

I jeszcze mam pytanie, bo BYĆ MOŻE takie bugi są winą jakiejś tam optymalizacji niskiej czy coś. Ale nie mogę tego sprawdzić bo nie moge zapisac do innego presetu PDFa. Powiedzcie mi gdzie sie zmienia wartosc DPI w zapisie do PDF bo nigdzie nie ma.

kula69 - 19 Maj 2011, 06:52

Bunch zaczynam zauważać, już Waszeć idziesz coraz częściej na łatwiznę tzn.: nie poparzysz, z pomocy corela nie skorzystasz tylko na forum pytanko :) Włącz :-) pokazywanie ustawień podczas eksportu do pdf i w zakładce obiekty zmniejsz rozdzielczość bitmap :-) :-) :-) :-)
Bunch - 19 Maj 2011, 08:36

No ale trudno coś przydatnego znaleźć w pomocy akurat na ten temat.

Chodzi Ci o te opcje?
http://zapodaj.net/f748b6abfeae.jpg.html

^ - wszystkim polom ustawiłem 60. To jest to, nie?

No dobrze, ale problem wciąz nierozwiązany - przebijające warstwy. Te koliste kształty mają być pod budynkiem. W TIF jest okej, w PDF nie.

A sprawa kolejna to taka, że po eksporcie, z obrazka wciąż przebijają warstwy. Dlaczego? Jest źle, niepoprawnie. PDF źle pokazuje mi ten banner.
Wciąż przebija....