Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Prośba o wykonanie prostego plakatu

kamyk1 - 25 Maj 2011, 11:20
Temat postu: Prośba o wykonanie prostego plakatu
Witam. Zwracam się z uprzejmą prośbą o wykonanie prostego plakatu w programie Corel grafiką wektorową. format pierwsza pusta strona A4 tematyka dowolna. Wiem, że to kwestia kilkadziesiąt minut, ale ja nie mam o tym zielonego pojęcia. Będę bardzo wdzięczny za pomoc plakat musi być zapiany w dwóch formatach .cdr oraz .jpeg Pozdrawiam ;-)
restauro - 25 Maj 2011, 11:45

Jeśli nie ma się umiejętności to wystarczy tylko trochę inwencji ,na forum jest pełno rożnych prac w wektorach szczególnie w dziale (Pomóż mi wykonać rysunek ) np ta
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=4473
zmień tekst ,dodaj kolor i może coś z innej pracy i po robocie - 5 minut.

ABu - 25 Maj 2011, 11:55

Proszę uprzejmie. Może być?

Co prawda nie w kilkadziesiąt minut, ale ja nie mam aż tyle czasu...

Ortodoksów proszę o niezabieranie głosu w sprawie takich drobiazgów jak CMYK, krzywe i inne.

miszcz301 - 25 Maj 2011, 12:56

:mrgreen:
kula69 - 25 Maj 2011, 19:28

ABu, :-) :-) :-) :-) :-) szacunek za pomysł, myślę że link będzie często używany:-)
changela - 26 Maj 2011, 11:18

świetny plakat :mrgreen:
chezare - 26 Maj 2011, 20:30

Gdybyście byli na miejscu desperata, który właśnie zauważył, że czegoś się nie nauczył i właśnie próbuje sobie przypomnieć czy wtedy kiedy nauczyciel tego uczył grał w piłkę czy siedział w kinie, to by was tak, moim zdaniem, marny żart tak nie bawił. Ja się uśmiałem ale z opisu problemu i prawdę mówiąc dalej nie rozumiem tego fragmentu o pustej stronie?
Rozumiem, że wy nigdy nie ściągaliście i nikt za was nigdy żadnego zadania w szkole nie zrobił, ale większość niestety tak nie ma. Nie chcecie pomóc, nie pomagajcie, ale kopanie człowieka, jak już i tak leży, nie jest chyba w dobrym stylu?
Gdyby ktoś nie zauważył, nie napisałem ani jednego słowa o CMYK, krzywych itp. :-)

ABu - 26 Maj 2011, 23:01

chezare, rozróżnij proszę przepisanie zadania, w które jednak przepisujący musi włożyć trochę pracy, od 'zróbcie za mnie wszystko'. Niestety, tu mamy ten drugi przypadek.

Zresztą - dlaczego piszesz, że nie pomogłem? Jest plakat o DOWOLNEJ tematyce? - Jest. W cdr i jpg? - Tak. W zasadzie wszystkie warunki, poza "format pierwsza pusta strona A4" zostały spełnione. Praca gotowa do oddania.

Wybaczcie proszę moją złośliwość, ale dość mam pacanów, którzy pokazują mi cudze prace i próbują na siłę wmawiać, że oni sami je zrobili.

chezare - 26 Maj 2011, 23:20

Przecież napisałem, że to jest szczególny przypadek kiedy biedak trafił na samych świętych.
Nikt się jakoś nie zastanawia dlaczego w szkołach uczą takich duperałów jak posługiwania się programem graficznym i to na dodatek takim, który przez większość zawodowców uważany jest za niespecjalnie profesjonalny? To jest zwykła strata czasu, bo albo człowiek z tej wiedzy nigdy nie skorzysta, albo jak trafi do tej branży będzie korzystał z innego oprogramowania. W naszych szkołach uczą wszystkiego tylko nie tego co naprawdę potrzebne.
Ja w każdym razie wolałbym iść na spacer z miłą dziewczyną niż siedzieć na lekcji i słuchać o Corelu :-)

Artur Miernik - 26 Maj 2011, 23:29

chezare napisał/a:
(...) programem graficznym i to na dodatek takim, który przez większość zawodowców uważany jest za niespecjalnie profesjonalny?(...)

Na szczęście większość, niemal zawsze jest w błędzie.

restauro - 27 Maj 2011, 11:38

Nie ma się czego czepiać w końcu Abu spełnił prośbę ,wystarczy zmienić tekst na " Dzień Dziecka " i dodać pustą stronę .