Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Prośba o przerobienie logo na cdr

Pepsaj - 28 Maj 2011, 13:17
Temat postu: Prośba o przerobienie logo na cdr
Witam,
potrzebuje docelowo na ploter tnący wrzucić logo firmy Instalbud. Zamieszczam je w załączniku. Potrzebuje sam wyraz Instalbud, bez tego (R) i tekstu "i dalej nie szukaj". Bardzo proszę o pomoc.

Chodzi mi może bardziej niż o narysowanie loga (chociaż to by było dla mnie super, bo moje umiejętności są mierne i z tym "I" będę miał kłopoty) o podpowiedź czy takiego jpga da się przerobić jakoś na cdr czy trzeba to od nowa rysować?

drozd - 28 Maj 2011, 13:24

Bez tego ,,R''? ;-)
Pepsaj - 28 Maj 2011, 13:27

No tak, bez tego (R) bo jest ono zbyt maleńkie żebym mógł wypiaskować, a właśnie o to chodzi.
chezare - 28 Maj 2011, 15:04

Masz z poprawionym hasłem. Nic nie zmieniłem, przesunąłem tylko j :-)
INSTALBUD
i z przyspawanym j
INSTALBUD

Chyba wzrok mi wysiada przez Corela? :-)
Za trzecim razem przeczytałem, że bez hasła :-)
INSTALBUD BEZ HASLA

kula69 - 28 Maj 2011, 15:13

a tu w 2 wersjach na plot i całościowa
Pepsaj - 1 Czerwiec 2011, 12:18

Dzięki Panowie, idealnie :) Jak Wy to robicie?
Pepsaj - 1 Czerwiec 2011, 14:05

To bez PP się tego nie da zrobić?
kula69 - 1 Czerwiec 2011, 14:07

Pepsaj, w miarę szybko hahaha, a tak naprawdę to w moim przypadku:
1. Przycięć bitmapę tak aby został sam logos
2. Trasowanie obiektu powstałego
3. Poprawienie obiektu powstałego z trasowania
4. Wrzucenie na forum
Wpis poprawiłem bo... pomyliłem posty :)

chezare - 2 Czerwiec 2011, 05:23

Kula Cyganie jeden, to ja odrysowuję obrazek, a Ty się trasowaniem bawisz? :-)
Jeszcze szybszą metodą, a z całą pewnością zapewniającą największą wierność kształtów i kolorów jest poproszenie właściciela logo, o jego udostępnienie. Jeśli przekonasz właściciela, że to w jego interesie, to w większości przypadków przyśle odpowiednie materiały :-)
Robiłem tak dziesiątki razy i z odmową spotkałem się w 2 czy 3 przypadkach. To najlepsza i najbardziej przyzwoita metoda :-) Z reguły jest tak, że czym większa firma tym sprawniej się takie rzeczy załatwia, może dlatego, że te duże mają ludzi, którzy się wizerunkiem firmy zajmują?

kula69 - 2 Czerwiec 2011, 07:06

chezare, bo ładny był hihi i trasowanie ładnie wyszło :)
chezare napisał/a:
Jeszcze szybszą metodą, a z całą pewnością zapewniającą największą wierność kształtów i kolorów jest poproszenie właściciela logo, o jego udostępnienie. Jeśli przekonasz właściciela, że to w jego interesie, to w większości przypadków przyśle odpowiednie materiały :-)
Robiłem tak dziesiątki razy i z odmową spotkałem się w 2 czy 3 przypadkach. To najlepsza i najbar
masz racje zawsze najpierw dzwonie do właściciela (oczywiście po uzgodnieniu z klientem) i zazwyczaj nie ma problemu