| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
Corel PHOTO-PAINT - czy to możliwe w Corel'u
gantares - 9 Czerwiec 2011, 11:39 Temat postu: czy to możliwe w Corel'u Jak zrobić wyostrzenia nakładając warstwy w Corelu w taki sam sposób jak tutaj :
http://www.chip.pl/artyku...nie-zdjec-makro
koncentrat - 7 Lipiec 2011, 19:56
Jest to do zrobienia... plan ma tylko jedno małe niedociągnięcie - tutek jest dla Photoshopa
Bez żadnych złośliwości, jedna dobra rada: zainstaluj Photoshopa, a życie stanie się prostsze.
Lubię Corela ale Photopaint to narzędzie dla desperatów - nawet Gimp jest lepszy.
chezare - 7 Lipiec 2011, 22:09
Koledzy, trafiliście tutaj chyba przez pomyłkę?
Rozum was ogranicza, nie program
Cysorz - 7 Lipiec 2011, 23:12
| chezare napisał/a: | Koledzy, trafiliście tutaj chyba przez pomyłkę?
Rozum was ogranicza, nie program |
???
Rozwiniesz?
chezare - 9 Lipiec 2011, 11:26
Malutki, to nie do Ciebie
Włażą ludzie na forum Corela i piszą o PS dając przy tym dobre rady, że wydanie paru tysięcy złotych na wspomniany program spowoduje, że kłopoty prysną jak mydlana bańka. Prawda jest taka, że nie rozwiąże to żadnych problemów, bo najpierw trzeba się narzędziem nauczyć posługiwać a na to trzeba czasu, czasu, czasu, czasu, ...
Niektórzy myślą, że wystarczy zainstalować jakiś program i momentalnie staną się Rembrandtami, niestety żaden program sam nie maluje.
Wojtek Kowalews - 9 Lipiec 2011, 12:47
chezare - na słonko biegiem marsz!
kula69 - 9 Lipiec 2011, 16:22
myślę że da radę to zrobić przy pomocy kilkukrotnej duplikacji i paru efektów - sprawdzę na wieczór coś zrobię bo teraz smarze sandacza i parę płoci
joannaw.79 - 9 Lipiec 2011, 18:44
| chezare napisał/a: |
Niektórzy myślą, że wystarczy zainstalować jakiś program i momentalnie staną się Rembrandtami, niestety żaden program sam nie maluje. |
To takie magiczne zaklęcie jest: corelu zrób mi projekt. U Ciebie Czarku nie działa? Bo u mnie owszem. Tylko czasem prosi to zaklęcie o polecenia
kula69 - 10 Lipiec 2011, 12:46
nawiązując do tematu: Przetestowałem na 8 rożnych zdjęciach i tak jak u konkurencji mi nie wychodziło, więc zacząłem myśleć po "corelowemu' wyszło mi, że zwykła maska wyostrzająca i miejscowo pędzel cofnij dają dużo lepszy efekt niż ten pokazany w tutku z PS-a.
|
|