Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Logo Fundacji ze szkicu

Fundacja - 24 Czerwiec 2011, 09:17
Temat postu: Logo Fundacji ze szkicu
Witam. Popiołem się wykonania strony internetowej dla nowo powstającej fundacji. Niestety lepiej radze sobie z programowaniem niż z grafiką dla tego postanowiłem poprosić o pomoc jakiegoś fachowca.

W załączniku do tematu umieściłem prosty szkic zwierzaka który ma być "Logo" (mam zgodę autora). Chciałbym wygładzić krawędzie szkicu w taki sposób by powstała grafika wektorowa i by kontur był bardziej gładki nie taki ołówkowy. Od kilku dni próbuję zrobić to za pomocą ścieżek ale kompletnie mi to nie wychodzi. Dla tego proszę o pomoc.

s-p-i-n - 24 Czerwiec 2011, 15:49

Uff... trochę mi zeszło, ale efekt chyba zadawalający :)

DzumA - 78 - 24 Czerwiec 2011, 20:10

spin dobrze ci wyszło - napracowałeś się ;-) - aczkolwiek nieco grubszą kreskę bym zastosował do obrysów

trochę dopracował usta - ten lekki uśmieszek i zęby ;-)
w uszach kreski też bym poprawił na bardziej krzywą zakończoną ostrzem
i będzie TIP TOP

Fundacja - 24 Czerwiec 2011, 21:03

Spin Efekt jest przepiękny........ ja bym nie zrobił czegoś takiego przez rok :)

Mam jeszcze takie małe pytanko/prośbę czy dało by się ten ogon zakręcić tak jak na pliku w załączniku ?

s-p-i-n - 24 Czerwiec 2011, 21:29

Wszystko się da.
Fundacja - 24 Czerwiec 2011, 21:32

P.S. Mógłbyś wstawić grafikę bez białego tła bo próbuję twojego myszona wstawić w grafikę ale gimp którego ja używam nie dokładnie wycina z tła (albo za dużo albo za mało) lub podzielić się plikiem roboczym to w tedy pobiorę z netu jakąś wersję testową Corela.
chezare - 25 Czerwiec 2011, 11:19

Może przyda Ci się wersja kreskowa?
Fundacja - 25 Czerwiec 2011, 20:26

również dziękuję..... napis jest bardzo ładny

P.S. moze ktos usunac biale tlo z rysunku spina