Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Problem z importem pliku PDF do CDR

Len_ka - 7 Lipiec 2011, 15:25
Temat postu: Problem z importem pliku PDF do CDR
Jak w temacie.. chcę zaimportować pdf do Corela lecz wyskakuje mi info że plik jest uszkodzony. Znajomy powiedział że to dlatego że plik został zapisany w wyższym cdr (mam X3, znajomy też)
Może zlitowałby się ktoś i mi to przerzucił do wyższego a potem zapisał w x3? :->

gonia - 7 Lipiec 2011, 15:31

Wrzuć ten plik, to zobaczymy co się da zrobić
gonia - 7 Lipiec 2011, 15:34

Wrzuć ten plik, to zobaczymy co się da zrobić
gonia - 7 Lipiec 2011, 15:35

Wrzuć ten plik, to zobaczymy co się da zrobić ;-)
Len_ka - 7 Lipiec 2011, 15:47

hmm coś się dzieje z forum.. nie mogę wysłać pw :/
wolałabym pliku nie umieszczać tutaj..

s-p-i-n - 7 Lipiec 2011, 15:53

Zawsze mozesz zainstalowac sobie trialowa wersje Corela X4 lub X5 i otworzyc plik i zapisac do wersji nizszej.
joannaw.79 - 7 Lipiec 2011, 15:57

Czy na pewno plik został wypuszczony z corela? Sprawdź to we właściwościach. Czasem pojawia się taka informacja kiedy pdf został wypuszczony z Adobe.
koncentrat - 7 Lipiec 2011, 18:59

zgadzam się z przedmówcą
otwórz w Illustratorze i zapisz w wersji 4 albo jako EPS w najniższym - v.2
oczywiście zawsze istnieje ryzyko, że się posypie, a wręcz jest to pewne jeśli np. zostały użyte fikuśne wypełnienia, które Acrobat doskonale rozumie, ale Corel za cholerę :)
Jednak istnieje duża szansa, że logotypy i skrzywione teksty będą ok, a to już połowa roboty :)

boro - 11 Lipiec 2011, 21:15

można pdf-a otworzyć po prostu w AcrobatReaderze i "wydrukować" na pfdcreator z opcją postscript level1 i optymalizacja przenośności. Jak dotąd zawsze pomagało na problemy z importem pdf-ów.
Pdfcreator to darmowy programik udający drukarkę i dający wydruk jako pdf.