|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - Potrzebna pomoc: łączenie krzywych i wypełnianie obiektów
chachman - 24 Kwiecień 2007, 12:42 Temat postu: Potrzebna pomoc: łączenie krzywych i wypełnianie obiektów Witam wszystkich forumowiczów! Jestem nowy i niezbyt obeznany w Corelu... Mam taki problem: Tworzę obiekt składający się np. z kilkunastu krzywych i chcę go pokolorować np. na dwa kolory (tzn. prawa część np. na czerwono a lewa na zielono).
W jaki sposób mam go wypełnić jakimkolwiek kolorem? Jak poodmykać te wszystkie łączenia, aby dało się wypełnić? Auto wypełnienie nie do końca działa, ponieważ łączy je w bliżej nieokreślony sposób... Jak podzielić gotowy kształt, edytować go i ponownie połączyć?
Proszę o jakąś poradę. W razie nieścisłości w mojej wypowiedzi postaram się przybliżyć problem. Posiadam angielską wersję CorelDRAW X3.
Szukałem tego zagadnienia w innych tematach ale mi nie pomogły...
kreart - 24 Kwiecień 2007, 15:35
żeby cokolwiek zrobić musisz znać podstawy programu - proponuję szybki kurs obsługi przygotowany przecież na stronie http://corel.wodip.opole.pl
kilka minut ćwiczeń i powinieneś dać sobie spokojnie radę... szczególnie z podstawowymi rzeczami.
|
|