Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - deska kreslarska corel???

kiniusm - 16 Sierpień 2011, 15:07
Temat postu: deska kreslarska corel???
Czesc, od niedawna zajmuje sie corelem. mam pytanie.

zrobilam prosty rysunek kartonika ale klient napisal ze nie jest on poprawny na desce kreslarskiej. czy wiecie moze o co moze chodzic? POMOCY!!!

Luzik - 16 Sierpień 2011, 15:28

Chyba wiem o co mu chodzi. Prawdopodobnie o błędną siatkę kartonika.
Popatrz tu i zanalizuj z tym co zrobiłaś.
http://www.opakowania-kartonowe.pl/katalog.html

Luzik

chezare - 16 Sierpień 2011, 15:59

Najlepiej jak byśmy ten rysunek zobaczyli, bo tak to będziemy tylko się domyślać co jest nie tak. Swoją drogą ten klient chyba nie bardzo wie o czym mówi? Jaka deska, stolarz jakiś czy cuś :-)
Luzik - 19 Sierpień 2011, 12:32

Czarek
Chyba jej nie zależało. :(

Luzik

joannaw.79 - 19 Sierpień 2011, 12:39

Deska kreślarska to chyba architekt. Myślałam że oni robią projekty w AutoCadzie.
chezare - 19 Sierpień 2011, 13:37

Luzik, to mnie właśnie wkurza najbardziej. Można z kimś dyskutować, można się nie zgadzać, ale jak się człowiek o coś pyta, to powinien poczekać na odpowiedź, jaka by ona nie była. Z drugiej strony nie osądzał bym koleżanki zbyt pochopnie, bo może nie daje znaku życia bo nie mogła. Sam jestem ciekaw co to jest ta deska kreślarska w Corelu?
Wkurzyłem się i teraz napadnę na Joannę. Joanno masz na obrazku niepełny CMYK :-)

joannaw.79 - 19 Sierpień 2011, 13:41

Na obrazku mam model CMY :-) A ściślej: subraktywny model mieszania barw CMY
joannaw.79 - 19 Sierpień 2011, 14:01

No chyba że nie w RGB :-) . Drukarz zdolny chłopak ale światłem jeszcze wydrukować nie potrafi :-D
Chmurzy się a ja nie wzięłam parasola :-(