| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Faza i Głębia w tekście
MR240760 - 18 Sierpień 2011, 12:18 Temat postu: Faza i Głębia w tekście Witam
Jak zrobić w tekście efekt FAZA i GŁĘBIA .Jak zrobię FAZĘ to potem nie mogę zrobić GŁĘBI i odwrotnie . Czy można tych efektów użyć jednocześnie na tekście Cooper... z konturem
cyklop - 18 Sierpień 2011, 16:37
A faza, która jest w opcjach głębi Ci nie wystarczxa?
chezare - 18 Sierpień 2011, 17:53
Po pierwsze jak się pisze o problemie, to dobrze by było podać więcej szczegółów, np. o jaką wersję programu chodzi, bo tak to jest rozmowa o niczym, ponieważ różnice pomiędzy poszczególnymi wydaniami Corela są dosyć istotne. Ja nie widzę np. w X3 żadnego problemu żeby zrobić fazę i dodać głębię.
MR240760 - 18 Sierpień 2011, 19:20
Mam triala X5 może mój laptop jest za słaby - tylko to mam pod ręką . Wyszedłem z tego tak,że po edycji tekstu już działa faza i głębia , ale prze każdą zmianą muszę najpierw edytować tekst
MR240760 - 20 Sierpień 2011, 12:50
Chezare- mam pytanie jak ustawiłeś głębię ,że napis wygląda tak jakby był opisany na kuli. Kombinuję i kombinuję i nie mogę ustawić
chezare - 20 Sierpień 2011, 14:21
MR240760, to nie jest po kuli, tylko perspektywa.
Jeśli chodzi o narzędzia, to oba znajdują się w menu Okna->Okna dokowane.
Jeśli zrobisz np fazę, to będziesz musiał oddzielić ją od tekstu żeby dodać do niego głębię (tekst będzie pod spodem). W tych oknach dokowanych jest sporo ciekawych rzeczy
|
|