| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Jak używać wypełnienia siatkowego?
F-Głowy - 19 Sierpień 2011, 22:41 Temat postu: Jak używać wypełnienia siatkowego? Jak używać wypełnienia siatkowego?
Gdy tylko DOTKNĘ jakiś na nim element, od razu wszystko wywraca się do góry nogami.
Chce sobie gdzieś dosunąć to wtopione wypełnienie, robię kliknięcie i sru! - wszystko wywalone.
O co w tym chodzi i jak używa się tego narzędzia?
LogoPedant - 19 Sierpień 2011, 22:59
Podpinam się. Nie miałem potrzeby używać tego narzędzia szatana, ale kiedyś ćwiczyłem i się zniechęciłem...
To tak, jakby w Corelu używać innego programu...
chezare - 20 Sierpień 2011, 00:01
Kilka słów o wypełnieniu siatkowym
Narzędzie ma spore możliwości ale niestety żeby się nim sprawnie posługiwać trzeba sporo ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć, ćw.......
joannaw.79 - 20 Sierpień 2011, 19:18
Bardzo ostrożnie na początek. Potem idzie lepiej
KAA - 29 Sierpień 2011, 04:27
Witam, a jak wogóle włączyć wypełnienie siatkowe? Nie mogę tego znaleźć w cdr X4. Ktos podpowie? ["jak krowie na rowie"]
chezare - 29 Sierpień 2011, 06:10
Koleżanko, nie wiem gdzie jest w X4, w X3 to ikona na samym dole w pasku narzędzi (ten, który standardowo jest z lewej strony). Są tam dwa narzędzia: wypełnienie interakcyjne (skrót G) i siatkowe (M). Czyli wystarczy narysować figurę, zaznaczyć ją jeśli nie jest i wcisnąć M.
KAA - 29 Sierpień 2011, 06:20
THX kolego;]
poradziłam sobie nieco inaczej i też wyszło, ale dzięki za podpowiedź. Bardzo mi się przyda;] miłego dzionka;]
|
|