Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - przy zapisywaniu kolory blakną lub robią się soczyste.

EBM4 - 4 Wrzesień 2011, 18:01
Temat postu: przy zapisywaniu kolory blakną lub robią się soczyste.
Zrobiłem grafike, zapisuje na jpg/psd to wychodzą inne kolory, raz trochę jaśniejsze, potem bardziej soczyste. zależny jak opcje ustawie. Próbowałem na CMYKu i RGB, z profilem ICC i bez. Naprawdę nie wiem co począć. Ktoś może wie jak to dobrze ustawić by było dobrze?

załączam obrazki jak to wygląda :

restauro - 4 Wrzesień 2011, 19:31

Spróbuj zapisać z Draw do PDF następnie otwórz plik w lepszym programie graficznym ,może w Gimp lub dobrym komercyjnym i zapisz w psd. Powinno być lepiej .
EBM4 - 5 Wrzesień 2011, 13:20

Nie działa :(
kula69 - 5 Wrzesień 2011, 13:38

EBM4, wyłącz całe zarządzanie kolorem
EBM4 - 5 Wrzesień 2011, 20:20

DZIAŁA !!! dzięki :P
chezare - 5 Wrzesień 2011, 20:26

I bardzo dobrze, że działa.
Wytłumaczcie mi tylko w jaki sposób do tego doszliście, bo kolega ani słowa nie napisał do czego mu ta grafika potrzebna?

restauro - 6 Wrzesień 2011, 06:24

chezare napisał/a:
I bardzo dobrze, że działa.
Wytłumaczcie mi tylko w jaki sposób do tego doszliście, bo kolega ani słowa nie napisał do czego mu ta grafika potrzebna?

Metodą eliminacji . Ponieważ kolega nie zdradzał szczegółów taka metoda ma największe szanse że kiedyś :lol: doprowadzi do szczęśliwego zakończenia.

kula69 - 6 Wrzesień 2011, 08:26

chezare po tych jego zrzutach na 2 jest źle a na 1 dobrze więc bez zarządzania jest git EBM4, daj + i jest ok :)