Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Corel oszukuje mnie

F-Głowy - 27 Wrzesień 2011, 18:00
Temat postu: Corel oszukuje mnie
Już któryś raz mi się zdarza, że program nie eksportuje zaznaczonych plików. To znaczy, wybieram obiekty i zaznaczam w projekcie jakie chcę zapisać, daję EKSPORT - wyznaczam gdzie i klikam zapisz. Po fakcie, we wskazanym miejscu nie ma żadnego utworzonego pliku. Już któryś raz tak mi się dzieje. Nawet na Bitapy nie zamienia zaznaczonych obiektów.
Nieraz mu się tak zdarzy i już nic nie da się zrobić z plikiem...

I wiem, że jak już po kliknięciu OKEJ, nie wyskoczy pytanie o ustawienie jakości obrazka (suwaki), to wiem, że jest już zjebane i tak naprawde nic się nie zapisze.

Dlaczego nie zapisuje nieraz mi plików? Spotkaliście się z tym? Proszę o pomoc - Corel X4.

W załączniku plik, z którego obiektów nie mogę wyeksportować obrazka, ani nawet scalić wszystkiego do bitmapy.

Cysorz - 27 Wrzesień 2011, 21:15

Spróbuj przeinstalować pakiet lub wgraj najnowsze Serwis-Paczki (zakładam, że masz legalną wersję Corela a nie "jakiegoś tam" pirata z przeróbkami). U mnie wszystko się da, więc problem zapewne leży w Twoim oprogramowaniu.
F-Głowy - 29 Wrzesień 2011, 04:02

Mam oryginalnego Corela X4 z wszystkimi Service Packami.
Chcesz mi powiedzieć, że u Ciebie się da?
Jak to możliwe?

Faktycznie, na X5 (u kolegi) nie ma tego problemu.
To na pirackiej X5-tce i pirackim systemie działa a u mnie na całym oryginalnym sofcie i nowszym jeszcze Windowsie nie? Co to ma być do diabła?!

joannaw.79 - 29 Wrzesień 2011, 20:02

U mnie też się da :-)
F-Głowy - 29 Wrzesień 2011, 21:30

Wierzę Ci, ale to nie jest fair... :-/
Struna - 2 Październik 2011, 10:30

Też miałem kiedyś z tym problem, właśnie z X4, ale niestety pomógł dopiero format, bo po długim czasie nikt nie był w stanie mi pomóc, a bez sensu było pracować na X3, jak miałem nowego X4, który wtedy kosztował o wiele więcej niż dziś :(
F-Głowy - 9 Październik 2011, 02:28

No wiem, toteż mówię. Corel wszystkiemu winien.