|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
Szukam rysunku lub czcionki - czcionka Rotis sans Serif
agabryl - 10 Maj 2007, 12:58 Temat postu: czcionka Rotis sans Serif Pilnie potrzebuję czcionki Rotis sans Serif. Cz ktoś wie gdzie ją znajdę?(oczywiście za free).
JarekDRAW - 10 Maj 2007, 13:11
Witam, poszukaj tu http://czcionki.skryptoteka.pl/...
Nie gwarantuje że tam będzie.
Pozdro
agabryl - 10 Maj 2007, 13:18
Dzięki. Niestety nie znalazłam. Szukałam już chyba wszędzie w necie, ale jest tylko za kasę. Ratunku!! Nie moę dalej pracować!
gleba - 10 Maj 2007, 15:52
poszukaj-www.getfreefonts.info
anonymus - 10 Maj 2007, 17:43
Nie ma darmowej wersji. Na PW wskazówka...
agabryl - 10 Maj 2007, 19:50
Dzięki za pomoc. Znalazłam już na Torrent-cie. Hurrraaa!!!!
kreart - 11 Maj 2007, 05:27
ja bym się do tego publicznie nie przyznawał agabryl...
gleba - 15 Maj 2007, 12:39
Cytat: | ja bym się do tego publicznie nie przyznawał agabryl... |
Myślisz,że mogą być jakieś przykre konsekwencje tego hihi
kreart - 16 Maj 2007, 10:32
duże domy typograficzne wkładają kupę informacji w font - wystarczy wypuścić postscript, edytować przez notatnik i find: fontbox. Tuż przed gromadką równo poukładanych literk - uff znajdziemy piękne opisy, łącznie z wersją i datą produkcji ;) licencja pozwala użyczyć fontu do wypuszczenia pracy przez wgranie jego kodu do pliku zamkniętego.
Wiadomo powszechnie, że zasada ta jest często omijana, jednak nikt o tym głośno nie opowiada... szczególnie w miejscu (czyt. forum corel), które w każdej chwili może zostać odwiedzone przez przedstawiciela pewnej instytucji zwanej BSA :P ewentualnie przedstawiciela znanego domu typograficznego.
zanim się coś napisze - trzeba się najpierw zastanowić czemu to posłuży ;)
|
|