| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Obiekty poza stroną znikają
cyklop - 5 Listopad 2011, 12:36 Temat postu: Obiekty poza stroną znikają Nagle pojawiło mi się cuś takiego, że jak wypuszczę obiekt poza stronę i przełączę się na inną stronę to obiekt znika. Jestem pewien, że dotychczas tego nie miałem i mimo przełączania stron - obiekty poza nimi były cały czas widoczne... Coś zmaściłem czy brakło klepki?
Cysorz - 5 Listopad 2011, 13:25
Zrestartuj Corela podczas startu - coś takiego czasami się dzieje, gdy warstwa "Pulpit" wariuje i nie jest aktywna dla rzeczy "wyrzucanych" poza stronę.
cyklop - 7 Listopad 2011, 13:44
sorry.. co to znaczy "zrestartuj podczas startu"? Tak mi się dzieje od kilku dni i komp był wiele razy włączany
roland - 7 Listopad 2011, 14:30
Przytrzymaj F8 podczas uruchamiania startu Corela
cyklop - 7 Listopad 2011, 14:50
czyli wróć do ustawień fabrycznych...? Trochę mi szkoda bo mam dużo własnych ustawień i skrótów; innego spopsobu nie ma? Bo dziwne jest, że jak stworzę nowy dkument, 2 strony, mogę przesuwać poza strony w różnych kombinacjach do woli i zawsze wszystko poza stroną widac...
roland - 7 Listopad 2011, 16:05
W CorelDRAW wciśnij Ctrl+J. Z lewej strony wybierz Obszar roboczy, a następnie polecenie Eksportuj. Po starcie z ustawieniami fabrycznymi wybierz to samo co wcześniej, ale z Importuj.
|
|