| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Widoczna siatka strony na PDFach
F-Głowy - 6 Grudzień 2011, 22:53 Temat postu: Widoczna siatka strony na PDFach Mam taką przypadłość, że czasami - nie wiadomo dlaczego - dzieje mi się tak, że widać mi siatkę na wygenerowanych PDFach. Na pliku jaki zapisuje do tego formatu, widać kratkę jak w zeszycie szkolnym - siatkę. Dzieje się to tak ponieważ widzę że mam zaznaczoną siatkę jako "do druku". Ale ja tego nie zaznaczałem. W dodatku nie mogę nic zmienić. Nie mogę jej odznaczyć, bo się nie da (wyblakłe pole). Musze wszystko przekopiowywać do nowego projektu.
O co chodzi?
restauro - 7 Grudzień 2011, 08:49
Kliknij na Właściwości
kula69 - 7 Grudzień 2011, 10:17
masz włączoną do druku a pdf jest formą druku, nie wiem czemu nie możesz wyłączyć
F-Głowy - 7 Grudzień 2011, 15:25
Toście mnie oświecili
Ja wiem o tym, że mam włączoną "do druku".
Pytam się jak ją wyłączyć? Jak ją odfajkować bo się NIE DA.
Przecież to na sreenach widać, no panowie...
Nie mogę odfajkować zaznaczenia oznaczającego "do druku".
restauro - 7 Grudzień 2011, 17:32
Ja mogę wiec może F8 rozwiąże problem ?
Chyba ze masz jakąś studencką lub inna niepełną wersję programu.
F-Głowy - 7 Grudzień 2011, 21:39
No to zwyczajnie ja też mogę tymi opcjami manipulować.
Tylko czasem nagle dzieje się tak, że program postanawia dać sobie siatkę widoczną do druku i koniec. I nie mogę tego wtedy zmienić.
aksa - 8 Grudzień 2011, 08:56
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=4856
F-Głowy - 8 Grudzień 2011, 16:54
O rany. Aksa, dziękuję Ci pięknie. Kurczę, widzisz? Już nawet zapomniałęm, że kiedyś miałem ten sam problem i że nawet napisałem o tym posta na forum
Roberto - 8 Grudzień 2011, 20:11
Masz problem, jestem krótko na tym forum ale widzę że szukasz dziury w dupie. Ja Ci nie pomogę jej znaleść.
F-Głowy - 8 Grudzień 2011, 21:14
Wiem, co najwyżej możesz mi pomóc ją znaleźć.
|
|