Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Moje prace - OBRAZKI PO 5 NA DZIEŃ

Marcin Słowicki - 18 Maj 2007, 15:09
Temat postu: OBRAZKI PO 5 NA DZIEŃ
Niechcący wbiłem się w temat DEALEROWI więc za jego radą otwieram swój.
Poprzednie obrazki są jednorodne bo wziąłem je z jednego katalogu i robiłem w mniej więcej podobnym czasie. Postanowiłem pokazać więcej swoich prac i okazało się że najlepiej będzie jak będe przez jakiś czas wstawiał po 5 jpgów bo inaczej nikomu nie będzie chciało się tego w kupie oglądać.
Interesuje mnie wasza opinia na ich temat bo jesteście zupełnie nowym odbiorcą.

jagna - 22 Maj 2007, 06:03

Widać, że nie robisz tego od niedawna. Masz wizję i dążysz do niej poprzez próby. Podoba mi się to w jaki sposób używasz światłocienia do osiągnięcia efektu....
Czy tworzysz w Photo Shop?

Marcin Słowicki - 22 Maj 2007, 11:29

no w photo shopie
niestety ostatnio mam mnustwo zajęć i nie moge siedzieć przed kompem więc nie mogłem wrzucić następnych obrazków ale teraz to zrobie

jagna - 24 Maj 2007, 02:56

te wyglądają na mniej dopracowane... tak jakyś tylko się bawił i szukał efektu, który cie w końcu zadowoli....
roland - 24 Maj 2007, 06:52

jagna napisał/a:
te wyglądają na mniej dopracowane... tak jakyś tylko się bawił i szukał efektu, który cie w końcu zadowoli....

...oj, jagna, widać zapomniałaś już sztukę socrealizmu :lol: (szczególnie w dwóch ostatnich rysunkach

kreart - 24 Maj 2007, 08:20

co się dziwisz roland? :D:D wszak w australii socrealizmu nie uwidzieli :D:D
hehe

co do rysunków-projektów

większość tego co tworzysz, kiedyś już widziałem. Znaczy - żebyśmy dobrze się zrozumieli - styl, w którym robisz projekty przypomina style innych tworzących. Patrząc np na głowę wpisaną w ścianę przypomina się mi wystawa fotografii pewnej znanej fotograficzki, patrząc na plakaty rysunkowe - to co powiedział roland - socrealizm aż z nich bije. Wiele razy powtarzasz motyw - jagna napisała, że poszukujesz - ja po tej znikomej w sumie ilości prac mogę stwierdzić jedynie, że jeśli na coś wpadniesz, to ciągniesz w nieskończoność temat. Może to i dobre.
Nie oceniam Ciebie bynajmniej - jest to ocena po obejrzeniu nikłej zapewne cząstki tego co tworzysz... z resztą ocen wstrzymam się więc, aż do czasu gdy będę widział jakiś przekrój tego co tworzysz, by wiedzieć czy są to słuszne wnioski.

Asdef - 24 Maj 2007, 11:49

po obejrzeniu tych prac od razu... nasuwa się arogancja do innych przedmiotów przez główny motyw…. – oczywiście w pozytywny sposób!

To świetnie podkreśla to co chcesz pokazać!

Bardzo dobre prace, tylko fiat.jpg jakoś nie odparł na mnie wrażenia i nie doszukałem się sensu… w innych tak

fajnie to wyszło :)

5/6

Marcin Słowicki - 24 Maj 2007, 13:03

No dobra dzisiaj wstawiam foty swoich obrazów
wszystkie za wyjątkiem kapsla który jest na płótnie i małpy i gorylów na kartonie są namalowane na deskach akrylami
w opisach załączniów podaje wymiary w centymetrach bo jest to przynajmniej dla mnie istotne
pitbull na zielonym tle jest w dwoch wersjach bo biel jest pociągnięta dodatkowo UV-ką
i na 2 focie widoczny jest efekt w takim oświetleniu

dlr - 25 Maj 2007, 09:12

Małpa jest super :-P