| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - drukowanie projektów
wampir_wawelski - 16 Grudzień 2011, 10:04 Temat postu: drukowanie projektów Witam,
mam taki dziwny problem, ale może to norma. Nie jestem grafikiem i też nie mam na co dzień do czynienia z corelem. Mam do użytku wersję x5, otóż, przygotowałem sobie projekt w dokumencie, obok takiego szablonowego -jest zawsze gdy uruchamiam corela (prostokątny cień formatu a4). Projekt jest obok. Gdy klikam drukuj (drukuje do pdfa) to pojawia się biała strona. Jakby program drukował to pole, które mnie nie interesuje.
W poglądzie drukowania mogę zmienić aby pojawiło się coś więcej, ale jest to denerwujące. Jak zrobić, aby drukować projekt na całej stronie (dopasowanie do strony), bez dodatkowych ustawień, bo tego już nie mogę wykonać? zmieniałem orientację dokumentu, ale nic z tego.
gonia - 16 Grudzień 2011, 11:24
witaj,
jeśli dobrze zrozumiałam, to masz swój projekt poza stroną, wystarczy go przenieść na stronę, czyli na ten prostokąt z cieniem, oczywiście wcześniej musisz go zgrupować
pozdrawiam
|
|