| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - krzaki w dropliście powiększenia
aksa - 4 Styczeń 2012, 08:34 Temat postu: krzaki w dropliście powiększenia Cześć,
mam problemik, po rowinięciu listy powiększenia widać krzaki, wybierając któryś z nich coś tam się zmienia w widoku, ale zmiana jest bez sensu. Najgorsze jest to, że przez te krzaki corel b. wolno się otwiera oraz eksportuje ciężkie jpgi. Jak się tego pozbyć?
corel x3, win 7 64 bit.
załączam zdjęcie krzaków
restauro - 4 Styczeń 2012, 08:41
Sprawdź uaktualnienia Windowsa (zakładam ze Corel oryginalny ,jeśli nie to po przekroczeniu terminu testowania zaczynają się dziać różne rzeczy z programem)
aksa - 4 Styczeń 2012, 08:44
wszystko oryginalne, windows aktualizowany wczoraj
restauro - 4 Styczeń 2012, 08:54
Masz zainstalowane Net Frameworki2, 3, 3,5 i 4 ?
aksa - 4 Styczeń 2012, 09:01
| restauro napisał/a: | | Masz zainstalowane Net Frameworki2, 3, 3,5 i 4 ? |
takie mam zainstalowane aplikacje:
Microsoft .NET Framework 4 Client Profile
Polski pakiet językowy dla programu Microsoft .NET Framework 4 Client Profile
Microsoft .NET Framework 4 Client Profile PLK Language Pack
Microsoft .NET Framework 4 Client Profile
aksa - 4 Styczeń 2012, 10:16
zauważyłam, że krzaki pojawiają się przy edycji bitmap, im więcej edytowanych bitmap tym więcej krzaków.
kula69 - 4 Styczeń 2012, 11:11
aksa, to może być problem z pamięcią - spróbuj przydzielić jej więcej i daj wirtualną na innym dysku
aksa - 4 Styczeń 2012, 12:07
| kula69 napisał/a: | | aksa, to może być problem z pamięcią - spróbuj przydzielić jej więcej i daj wirtualną na innym dysku |
z 4gb ramu, już mam przydzielone do Corela w 95%. zmieniłam dysk pod pamięć wirtualną 300giga wolnej przestrzeni. uruchomilam problematyczny plik i krzaki zostały, plik ładował się b. długo :/ podglądam zuzycie zasobów i maksymalnie zuzyłam 40% max. czestotliwosci procka i 30% ramu, nawet edytując bitmapy. bitmapy edytowały się chyba troszkę szybciej ale to moze byc subiektywne...
DzumA - 78 - 4 Styczeń 2012, 12:20
próbowałaś resetować ustawienia CD ?
aksa - 4 Styczeń 2012, 12:25
| DzumA - 78 napisał/a: | | próbowałaś resetować ustawienia CD ? |
wolałabym tego uniknąć
aha i jeszcze jedno.. kiedy eksportuje jpgi to w podglądzie optymalizacji mam podaną wagę np 20 albo 50 kilo, a po eksporcie plik ma nie mniej niż 170 kilo i tak jest zawsze :/
|
|