Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - program

timeshift - 19 Styczeń 2012, 18:12
Temat postu: program
siemka
jest jakis program do rysunkow kolorowych tak by tlo usunac jak gumka do tla w photoshopie, jak tak to prosze o nazwe dzieki

Roberto - 19 Styczeń 2012, 19:45

Nie wiem kolego czy chcesz poznawać Corela, czy chcesz się poprostu pobawić grafika. Czytając Twoje poprzednie posty, odnoszę wrażenie że musisz zacząć od podstaw. :roll:
chezare - 20 Styczeń 2012, 09:21

Zgłosiłeś się z problemem jak usunąć tło i zamiast trenować i zastanowić się nad radami kolegów z forum szukasz innego programu, który ma to zrobić za ciebie.
Tak się nieszczęśliwie składa, że każdy program graficzny ma gumkę, tylko że w żadnym z nich gumka nie zrobi roboty za ciebie. Corel też gumkę ma :)

Narzędzia, które są w Corelu są zupełnie wystarczające do tego żeby zrobić to z czym zgłosiłeś się na początku. Jak twoja dziewczyna wróci od fryzjera z trwałą ondulacją a po drodze jeszcze wstąpi do fotografa i po powrocie powie, że tło jej nie pasuje do nowej fryzury, to wtedy dopiero będziesz miał kłopot.

timeshift - 20 Styczeń 2012, 11:47

zrobilem od nowa z ta zyrafa i mi niewyszlo zawsze cos wiecej mi usuwalo, jest jakis sposob na pozbycie sie tla kolorowego niz sposob z zyrafai gumka.
aksa - 20 Styczeń 2012, 12:00

1. Otwórz paletę Pędzel i wybierz narzędzie "Pędzel zamiany kolorów" .

2. Na pasku właściwości wybierz kształt końcówki z Kształt końcówki.

3. Wpisz wartość w polu Tolerancja, aby określić tolerancję koloru. Im większą wartość wpiszesz tym więcej odcieni danej barwy podmienisz.

4. W obszarze sterowania kolorem (takie dwa kwadraciki biały i czarny ze strzałkami) na pasku narzędzi kliknij dwukrotnie próbkę koloru Pierwszy plan i wybierz kolor.

5. maluj pędzlem po tle obrazka, kolor będzie się zmieniał

timeshift - 20 Styczeń 2012, 12:10

jakiego uzywasz corela, mam dwa pendzle rozmazujacy i chropowaty
aksa - 20 Styczeń 2012, 12:18

sorry za zapomniałam dopisać, że to jest w Photo-Paincie (mam x3)
timeshift - 20 Styczeń 2012, 12:33

moglbys zrobic obrazkowo bo nieznalazlem w photopaincie tego
aksa - 20 Styczeń 2012, 15:23

jaśniej chyba nie umiem <:)
timeshift - 20 Styczeń 2012, 15:31

mam dwa pendzleozdobny i artystyczny

co tu dac i jakiego masz photopainta

aksa - 20 Styczeń 2012, 15:36

musisz znaleźć narzędzie które nazywa się "pedzel zmiany kolorow" tak jak pisałam mam x3.
timeshift - 20 Styczeń 2012, 15:37

ok mam juz te narzedzie,

szkoda ze nie ma takiej gummki jak photoshopie dzieki