| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Jak obliczyć długość prostych i nie tylko w corelu ??
castan - 24 Maj 2007, 21:49 Temat postu: Jak obliczyć długość prostych i nie tylko w corelu ?? Witam !!!
Jakie znacie oprócz Bentley programy do obliczania długości narysowanych linii w cdr lub dxf . POZDRO :)
Wojtek Kowalews - 24 Maj 2007, 22:39
Corel Designer, CorelDRAW, AutoCAD, ArchiCAD, Micrografx Designer, VISIO, ALPLAN, PLATEIA, TurboCAD, QCAD, IntelliCAD, BricsCAD, SolidWorks, CATIA, etc. etc.
Greg_u - 26 Maj 2008, 10:59 Temat postu: Dlugość linii Witam,
Mam do napisania programik, który będzie obliczał całkowitą długość linii (prostych, krzywych, łuków itp) w projekcie z Corela.
Gdzie mógłbym znaleźć strukturę pliku .cdr lub .eps? Lub innych plików w jakich zapisuje Corel...
Czy ktoś się orientuje w jaki sposób jest to zapisywane do pliku?
Czy znajdę w tych plikach przykładowo współrzędne linii, po których będzie możliwe wyliczenie?
Może ktoś miałby jakieś propozycje rozwiązań tego problemu? (z postu wyżej wiem, że są programy które to liczą - to jednak nie rozwiązanie dla mnie :))
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
P.S.
Oprogramowania CorelDraw nie znam i nie wiem jak działa...
Pozdr.
Greg_u
Wojtek Kowalews - 3 Czerwiec 2008, 11:21
Szukaj w VBA
|
|