| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - pomoc w Corel Designer Technical suite X5
Piotr - 23 Luty 2012, 09:06 Temat postu: pomoc w Corel Designer Technical suite X5 Witam.
Będę bardzo wdzięczny jeśli ktoś pomoże mi rozpocząć pracę z Corel Designer Technical Suite X5. Dotychczas pracowałem w banalnym DS4. Mam też małe doświadczenia z ACAD 14.
U mnie problem polega na ograniczonej znajomości j. angielskiego. Ponieważ nie wykonuję skomplikowanych rysunków oferowana pomoc będzie raczej ukierunkowana na kilka elementów z których korzystałem dotychczas. Resztę kroków metodą prób i błędów opanuję.
Najbardziej byłbym zadowolony ze spolszczenia X5`ki. Jeżeli jest literatura-też wchodzę.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Piotrek.
Wojtek Kowalews - 23 Luty 2012, 23:25
Witaj w klubie!
Niestety literatury polskojęzycznej nie ma do tego programu, a jeszcze do tego pomoc jest zabezpieczona przed drukiem i korzystaniem z translatorów. Oczywiście obejście tego problemu istnieje. Jeżeli się sprężę i nie będzie przeszkadzać mi proza życia (czytaj konieczność zarabiania pieniędzy) to być może jeszcze w tym roku spróbuję wydać książkę o tworzeniu projektów organizacji ruchu w tym programie. Na początek proponuję dostosować wygląd programu do starego DS4. W oknie powitalnym wybierz New blank document i dwukrotnie kliknij na linijce. Ukaże się okienko Option w którym po lewej stronie będzie Workspece. Kliknij na napis i "zaptaszkuj" Micrografx Designer. Zatwierdź OK i przypomnij sobie stare dzieje. W razie problemów pisz.
|
|