| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - PILNE! corel nie wyswietla kolorow
tutking - 9 Marzec 2012, 01:20 Temat postu: PILNE! corel nie wyswietla kolorow tak więc mam problem - pracowałam sobie w corelu, ustwiałam krzywe itp itd, gdy nagle praca którą robiłam zrobiła sie szaro-bura, czarno-biała. pierwszy raz coś takiego mi sie zdarzyło, nie wiem o co chodzi. w tym samym czasie miałam kilka innych prac otwartych, to samo! niczego nie zmieniałam, wiem ze te prace są kolorowe, kiedy najezdzam na nie pokazuje mi sie numer koloru (nie potrafie tego jakoś fachowo nazwać), ale nie moge pracowac bo wyswietlane są jako czarno-biale.
nie wiem czy już istnieje taki temat, z góry przepraszam, ale jestem zdenerwowana bo nigdzie nie moge nic znalesc.. a musze jak najszybciej oddac to do druku :(
Roberto - 9 Marzec 2012, 07:04
Trudno coś określić z powyższego opisu, czy kolory zniknęły tylko pod Corelem? system wyświetla kolory? może jakiś kabel od monitora, sterowniki karty graficznej, karta itp. powodów może być wiele, może warto zawęzić krąg poszukiwań opisując problem dokładniej.
Sponsi - 9 Marzec 2012, 07:37
Zobacz, czy w menu widok nie masz przypadkiem ustawionego szkieletowego, czy coś w tym stylu.
Musi być ostatnia, najpełniejsza pozycja.
iraslbn - 9 Marzec 2012, 16:14
Szkieletowy to nie ma kolorów tylko kontury, co do monitora to na pulpicie też miałabyś czarno białe i to byłby zimny lut na rzutniku od kineskopu w starym monitorze. W lcd fakt może być coś z kablem.
|
|