Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - zmiana języka

zetor - 24 Marzec 2012, 21:19
Temat postu: zmiana języka
Witam
Mam takie pytanie czy da się jakoś doinstalować język do corela?Mam coreldraw x5 graphic suite w języku polskim a chciałbym mieć język angielski

restauro - 25 Marzec 2012, 10:00

Mam X4 ale myślę ze w X5 jest podobnie .
Mozesz poszulkac w pomocy

"Zmienianie języków"

Po zainstalowaniu aplikacji w kilku wersjach językowych można w dowolnym momencie zmienić język interfejsu użytkownika i Pomocy.

Jeśli podczas instalacji produktu nie zostały zainstalowane narzędzia językowe dla określonego języka, można to zrobić teraz.

Aby zmienić język interfejsu użytkownika i Pomocy

1. Kliknij kolejno Narzędzia Opcje.

2. Na liście kategorii kliknij pozycję Globalne.

3. Wybierz język z listy Wybierz język interfejsu użytkownika.

Aby móc zmienić język interfejsu użytkownika i Pomocy podczas uruchamiania aplikacji, zaznacz pole wyboru Zapytaj przy następnym uruchomieniu oprogramowania.

4. Uruchom ponownie aplikację.

Aby dodać język dla narzędzi językowych

1. Zamknij wszystkie otwarte programy.

2. Na pasku zadań systemu Windows kliknij kolejno Start Panel sterowania.

3. Kliknij ikonę Dodaj lub usuń programy.

Jeśli używasz systemu operacyjnego Windows Vista, kliknij pozycję Odinstaluj program.

4. Wybierz pozycję CorelDRAW Graphics Suite z listy Aktualnie zainstalowane programy.

Jeśli używasz systemu operacyjnego Windows Vista, kliknij dwukrotnie pozycję CorelDRAW Graphics Suite na stronie Odinstaluj lub zmień program.

5. Kliknij przycisk Zmień/Usuń.

6. Na karcie funkcji kliknij pozycję Narzędzia językowe i zaznacz pole wyboru znajdujące się obok języka, który chcesz zainstalować.

7. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi w kreatorze instalacji.

zetor - 25 Marzec 2012, 13:52

Cytat:
Aby dodać język dla narzędzi językowych

1. Zamknij wszystkie otwarte programy.

2. Na pasku zadań systemu Windows kliknij kolejno Start Panel sterowania.

3. Kliknij ikonę Dodaj lub usuń programy.

Jeśli używasz systemu operacyjnego Windows Vista, kliknij pozycję Odinstaluj program.

4. Wybierz pozycję CorelDRAW Graphics Suite z listy Aktualnie zainstalowane programy.

Jeśli używasz systemu operacyjnego Windows Vista, kliknij dwukrotnie pozycję CorelDRAW Graphics Suite na stronie Odinstaluj lub zmień program.

5. Kliknij przycisk Zmień/Usuń.

6. Na karcie funkcji kliknij pozycję Narzędzia językowe i zaznacz pole wyboru znajdujące się obok języka, który chcesz zainstalować.

7. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi w kreatorze instalacji.

i tak zrobiłem tylko że w karcie funkcje już był zaznaczony angielski a w opcjach glonalne nie dało sie go wybrać :( bo był tylko polski.

restauro - 25 Marzec 2012, 19:38

W takim razie pewnie trzeba dograć z płyty.