Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Problem z x4

neeqa - 3 Kwiecień 2012, 11:47
Temat postu: Problem z x4
W corelu pracuję już 16 lat i nigdy nie spotkałam sie z takim problemem. Otwieram plik wektorowy z archiwum na płycie. Plik ma 23 kb zmieniam w nim 1 słowo i zapisuje ten plik na nowo na twardym. Wszystko ok poza tym ze teraz on już ma 1gb a nie 23 kb. I tak mi sie dzieje z wszystkimi plikami. Czy ktos moze mi pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Nie ukrywam że pliki mielą sie niemiłosiernie i zajmuja ogrom miejsca. Program jest oczywiście legalny.
restauro - 3 Kwiecień 2012, 11:55

Dołącz oryginalny plik
Porada na szybko zapisz w PDF otwórz w Corelu i dopiero zapisz drugi raz ,może pomoże .

neeqa - 3 Kwiecień 2012, 19:17

to się dzieje z każdym plikiem. porada na szybko nie skutkuje :(. może pomoże zainstalowanie go na nowo? już sama nie wiem. nie mogę pracować :( wszystkie pliki otwierają się "godzinami" to nie na moje nerwy. nie mam czasu na to. a może to po prostu nie jest wina samego corela?
restauro - 3 Kwiecień 2012, 19:41

Zanim zainstalujesz program na nowo spróbuj powrócić do ostawień fabrycznych
(utracisz wszystkie ustawienia własne)
Wciśnij F8 i uruchom CorelDraw ciągle trzymając wciśnięty klawisz .

neeqa - 3 Kwiecień 2012, 19:59

Super. Powrót do ustawień fabrycznych zadziałał :)
Bardzo bardzo dziękuję.

restauro - 3 Kwiecień 2012, 20:03

Nie wspominałem prędzej o tej metodzie ponieważ założyłem ze jako doświadczony użytkownik programu już ja wypróbowałaś .
neeqa - 3 Kwiecień 2012, 20:09

Szczerze mówiąc znam tą metodę ale zupełnie wyleciała mi z głowy, tym bardziej ze jak dotąd musiałam ją stosować tylko raz. Ważne że pomogło :) jeszcze raz dzięki. Fajnie, że są tak mili ludzie chętni do pomocy.
restauro - 4 Kwiecień 2012, 07:03

Mam nadzieje że będziesz wpadała na forum ,może będziesz mogła pomóc komuś w rozwiązaniu jego problemów?
Pozdrawiam