Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - włacz przejście

tadekk - 12 Maj 2012, 09:59
Temat postu: włacz przejście
W menu widok jest "włacz przejście". Co to robi? Właczam wyłączma nie widzę róznic i nic nie mogę znależć w helpie. Tak z ciekawości pytam, może to do czegoś się daje wykorzystać. (Core X5)
gogman - 21 Maj 2012, 10:24

Nie przeglądałem wszystkiego ale może znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie właśnie tutaj
http://www.grafoteka.pl/k...struktazowe.php

DzumA - 78 - 21 Maj 2012, 11:00

włączenie przejścia w menu WIDOK -
umożliwia Ci oglądanie efektów utworzonego uprzednio przejścia wg instrukcji, którą podesłał Ci gogman

jeżeli w dokumencie cdr nie ma owych przejść - włączenie opcji nic nie zmienia
w załączeniu przykładowe przejście - sprawdź co się dzieje jeżeli opcja jest włączona / wyłączona po najechaniu/kliknieciu na obiekt kursorem myszki

tadekk - 8 Czerwiec 2012, 20:47

DzumA - 78 napisał/a:
sprawdź co się dzieje jeżeli opcja jest włączona / wyłączona po najechaniu/kliknieciu na obiekt kursorem myszki

Dziękuję, fajna zabawka i pomogła mi zrozumieć o co chodzi. Zafiksowałem się, ze chodzi o przejście między kolorami, lub przejscie obiektu w obiekt. Dopiero teraz załapałem, że to do robienia internetowych przycisków.
A tak na marginesie w mojej wersji "home" nie ma eksportu do HTML, więc i tak z tym przyciskiem nie ma co zrobić, więc po co mi to. ;-)
Jak masz jeszcze cierpliwość to powiedz, czy przy eksporcie do HTMLa to to przejście jest zapisywane jako jakiś Script, czy pseudoklasy np {:hover}