| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - włacz przejście
tadekk - 12 Maj 2012, 09:59 Temat postu: włacz przejście W menu widok jest "włacz przejście". Co to robi? Właczam wyłączma nie widzę róznic i nic nie mogę znależć w helpie. Tak z ciekawości pytam, może to do czegoś się daje wykorzystać. (Core X5)
gogman - 21 Maj 2012, 10:24
Nie przeglądałem wszystkiego ale może znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie właśnie tutaj
http://www.grafoteka.pl/k...struktazowe.php
DzumA - 78 - 21 Maj 2012, 11:00
włączenie przejścia w menu WIDOK -
umożliwia Ci oglądanie efektów utworzonego uprzednio przejścia wg instrukcji, którą podesłał Ci gogman
jeżeli w dokumencie cdr nie ma owych przejść - włączenie opcji nic nie zmienia
w załączeniu przykładowe przejście - sprawdź co się dzieje jeżeli opcja jest włączona / wyłączona po najechaniu/kliknieciu na obiekt kursorem myszki
tadekk - 8 Czerwiec 2012, 20:47
| DzumA - 78 napisał/a: | | sprawdź co się dzieje jeżeli opcja jest włączona / wyłączona po najechaniu/kliknieciu na obiekt kursorem myszki |
Dziękuję, fajna zabawka i pomogła mi zrozumieć o co chodzi. Zafiksowałem się, ze chodzi o przejście między kolorami, lub przejscie obiektu w obiekt. Dopiero teraz załapałem, że to do robienia internetowych przycisków.
A tak na marginesie w mojej wersji "home" nie ma eksportu do HTML, więc i tak z tym przyciskiem nie ma co zrobić, więc po co mi to.
Jak masz jeszcze cierpliwość to powiedz, czy przy eksporcie do HTMLa to to przejście jest zapisywane jako jakiś Script, czy pseudoklasy np {:hover}
|
|