|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - nowe czcionki w Corel 9
wanak - 7 Czerwiec 2007, 10:03 Temat postu: nowe czcionki w Corel 9 Witam, jak wstawić nowe czcionki do corela 9, mam system oper. Vista Home Basic, coś tam słyszałem o pliku Fonts ale coś chyba nie jarze.... aha, czy wstawienie nowych czcionek nie rozsypie mi Visty bo gdzieś przeczytałem
Pozdrawiam Wojtek
IdCzarek - 7 Czerwiec 2007, 12:39
znajać życie to w panelu sterowania masz folder fonts ... a tam w menue plik jest zainstaluj nową czcionke - korzystając z tej opcji instalujesz fonty z dysku na systemie
wanak - 7 Czerwiec 2007, 22:33
A SKąD TE CZCIONKI MAM WZIąść ?
anonymus - 7 Czerwiec 2007, 22:51
Jeżeli chodzi Ci o Corel'owskie fonty to w zależności od wersji są one na 2-gim lub 3-cim CD.
Jeżeli natomiast chodzi Ci o inne fonty, które można pobrać za darmo to wystarczy jak klepniesz w Googlach frazę "free fonts". Jest tych fontów na tysiące - wiem, ze wybrać z nich coś konkretnego nie jest łatwo, ale "coś za coś"...
wanak - 8 Czerwiec 2007, 15:00
...już sobie sciągnąłem .... ale co dalej
anonymus - 8 Czerwiec 2007, 16:12
To co napisał IdCzarek :D
wanak - 8 Czerwiec 2007, 20:36
...a można "krok po kroku"
anonymus - 8 Czerwiec 2007, 21:18
Start -> Ustawienia -> Panel Sterowania -> Czcionki -> [Plik -> Zainstaluj nową czcionkę] i wskazujesz katalog, gdzie masz je wgrane/ściągnięte.
|
|