Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Przerobienie loga na krzywe

arczi1987 - 19 Maj 2012, 09:11
Temat postu: Przerobienie loga na krzywe
Witam, potrzebuje pomocy przy przerobieniu zdjecia w którym jest logo na krzywe w corelu, w załaczniku to zdjęcie i ewentualnie adres strony: www.luz.lublin.pl , chodzi mi tylko o logo i ten napis prawko na luzie, z góry dziękuje za pomoc, i ewentualnie jakie czcionki zostały użyte. Pozdrawiam
chezare - 19 Maj 2012, 10:00

Z takiej fotografii zrobionej pod kątem nikt się nie podejmie odtworzenia logo a jeśli się tacy znajdą to znaczy, że nie wiedzą co robią.
Problem leży w znalezieniu fontu, który został użyty.
Może to jest Mistral a może Staccato albo jeszcze jakiś inny wynalazek?
Może tekst został poddany jakimś zniekształceniom?
Na podstawie tych materiałów jest to nie do zrobienia, chyba że ktoś wie jaka to czcionka.
Szukanie igły w stogu siana jest zajęciem mało przyjemnym.
Ja bym zaczął od pójścia do właściciela i poproszenie o jakieś materiały.
To co jest w załączniku, jest tylko podobne.

gonia - 19 Maj 2012, 10:13

Witam,
napis jest zrobiony najprawdopodobniej Staccato 222BT, tylko z zostało zmodyfikowane, załączam w oryginale w Staccato i przerobione (oczywiście bez większego nakładu pracy, bo swojej pracy mam na full) ale jak przy tym podłubiesz to pewnie coś z tego wyjdzie ;-)
pozdrawiam

arczi1987 - 19 Maj 2012, 11:13

no to logo nie pod kątem jest na stronie włąsnie którą podałem, byłbym bardzo wdzięczny
chezare - 19 Maj 2012, 11:15

Arczi1987, jest en face, tylko że takiej jakości, że nic nie widać.
joshuaadamo - 24 Lipiec 2012, 13:19

Za jaką kwotę miałby się ktoś podjąć. Oraz zaznaczam idealnie nie będzie. Logo na stronie za słabej jakości na samochodzie pod kątem. Więc trudno będzie ale da się zrobić. :)
rgb - 24 Lipiec 2012, 13:27

mi logo Chezare wydaje się być idealne, kolory trochę nie te ale font wielkości jak na stronie
LogoPedant - 24 Lipiec 2012, 13:54

...a ten loop z Prodigy po wejściu na stronę, to po kiego?