| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Pomysł na pracę inżynierską z Informatyki
pierog - 20 Maj 2012, 21:27 Temat postu: Pomysł na pracę inżynierską z Informatyki Witam!
Jestem studentem III roku Informatyki na UO i zbliża się moja obrona inżynierska. W związku z tym, że mocno interesuję się grafiką 2d, chciałbym napisać pracę w tym kierunku ale nie mam dobrego pomysłu na fajny temat. Znam się na projektowaniu dtp, animacji, składaniu gazet, kodowaniu projektowaniu stron internetowych oraz ogólnie na reklamie. Mam parę pomysłów na pracę, ale uważam, że mogą mi takich projektów nie przyjąć, gdyż są za łatwe. Może macie jakiś pomysł na moją pracę?
Zastanawiam się też na wymodelowaniu np. nowo powstałego budynku Studenckiego Centrum Kultury u mnie na uczelni w 3ds Max'ie, lecz nie znam tego programu dlatego kieruje do was pytanie czy można w pół roku nauczyć się na tyle 3ds Maxa aby coś sensownego wymodelować?
Liczę na waszą pomoc i kreatywność
Pozdrawiam
Cysorz - 20 Maj 2012, 23:39
Zrób porządną "Księgę Znaku" zamiast "po łebkach" poznawać program, który jest pierońsko skomplikowany - no chyba że chcesz zrobić coś na odczepnego...
pierog - 21 Maj 2012, 00:32
to już jakiś pomysł jest :) tylko czego miała by dotyczyć księga znaku? nowego loga UO :)
poleciał +1
ps. czekam na dalsze propozycje :)
aksa - 21 Maj 2012, 06:56
skoro robisz tyle rodzajów reklam to może przygotuj kampanię wprowadzającą na rynek np. produkt albo ideę :) Wykorzystasz wszystkie ze swoich umiejętności: dtp, animację, gazetę (jako gazetę informacyjną o jakiejś idei lub po prostu cykl artykułów / reklam), zakodujesz stronę. Oczywiście możesz wybrać tylko niektóre z powyższych możliwości :)
|
|