| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Problem z instalacją CD GS X5-Brakujace Visual Studio SP1 ?
terieron - 27 Maj 2012, 15:28 Temat postu: Problem z instalacją CD GS X5-Brakujace Visual Studio SP1 ? Witam.
Przy próbie instalacji CD X5 wyskakuje mi komunikat:
Co najmniej jedno z minimalnych wymagań systemowych nie zostało spełnione: Visual 2008 SP1 (wymagane do obsługi środowiska VSTfA)
Oczywiście przy próbie instalacji tej VS SP1- jest wywalany komunikat, że nie można zainstalować .
Corel jest instalowany na "świeżutkim" Windows 7/64 z pełnym update.Co ciekawe,jest zainstalowany Office 2010 również ze wszytkimi poprawkami i aktualizacjami i nie zgłasza żadnych błędów.Opisałem problem również na forum IDG-jednak bez pozytywnych rezultatów.
LINK
Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam
restauro - 27 Maj 2012, 19:01
Jeśli to nowo zainstalowany system pewnie brakuje także innych uaktualnień systemowych.
Nie piszesz co zainstalowałeś ,czy np :NET Framerwork
Uaktualnienia musisz instalować z poziomu Windows Update
terieron - 29 Maj 2012, 03:19
Wszystkie Frameworki zainstalowane,skontrolowane i uaktualnione(3.5,-4).Pełny update zarówno z windows update jak i narzędzi uaktualniających. Biblioteki VB niezbędne do działania innych programów-zainstalowane.Nadal negatywnie
Aktualizacja:Zrobiłem recovery laptopa i spróbowałem "selektywnej instalacji"-a więc system, sterowniki, aplikacje producenta,częściowe windows update(przed SP1 ale z uaktualnieniem Net Framework 3,5. Jaśnie Corel pozwolił się zainstalować!!!
Myślę, że powodem może być błąd któregoś ze składników MS Office 2010.
To właśnie MSO był instalowany tuż przed poprzednią próbą zainstalowania Corela.
Trochę zagadkowe te problemy ale przynajmniej wiem, kiedy w przyszłości go instalować!
Zresztą z tą wersją (H&S) były różne cuda. Na poprzednim laptopie występował powyższy problem ale jakimś cudem się zainstalował, jednak z "ciekawostką" z videotutorialami.Za nic w świecie nie startowały.Próbowałem masy kodeków łącznie z kl mega codec pack-nadal nic.Dopiero zainstalowanie VLC z ich własnymi kodekami pozwoliło na odtwarzanie.
restauro - 29 Maj 2012, 10:02
Z moich obserwacji wynika że największe problemy w nowo zainstalowanym systemie są z wersjami Windows Home i nie tylko z CorelDraw.Wynika to z faktu że są okrojone ze sterowników i trzeba je później dogrywać. Rozwiązaniem jest instalacja w pierwszej kolejności sterowników i uaktualnień , a dopiero w następnej kolejności Corela. Jest to dla mniej zaawansowanych użytkowników dosyć trudne ponieważ niektóre uaktualnienia system pobiera dopiero po instalacji programu i trzeba wiedzieć które zainstalować.
Natomiast podczas instalacji wersji pro i wyżej nie pamiętam żebym miał jakieś poważniejsze problemy .
|
|