Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - Logo obrysowanie

perm1986 - 13 Czerwiec 2012, 08:01
Temat postu: Logo obrysowanie
Witam

czy ktoś z Was pomógłby mi obrysować logo avans

całe tak jak w bitmapie

jeśli tak czy mógłbym je mieć w wektorze?

LogoPedant - 13 Czerwiec 2012, 10:12

Może warto zapytać u źródła, a nie szukać po omacku, czy tez zniekształcać oryginalny znak wektoryzacją?

Ktoś, kiedyś, gdzieś, po coś, w sposób taki, a nie inny zaprojektował to logo,
więc nie powinno się naruszać jego konstrukcji, że o prawach autorskich nie wspomnę.

Była już na forum dyskusja w tej materii...

s-p-i-n - 13 Czerwiec 2012, 15:46

oprócz tego skoro potrzebujesz logotypu dużej sieci to zapewne chcesz na tym zarobić, a co za tym idzie - wynajmij sobie grafika i mu zapłać...
perm1986 - 14 Czerwiec 2012, 12:52

OK OK OK PANOWIE I PANIE

Sprawa wyglądała następująco po prostu pewien kierownik sklepu sieci avans poprosił abym mu zrobił pieczątkę (nie jestem przedsiębiorcą ) bo mój kolega ma maszynę do robienia pieczątek

dla mnie taka pieczątka tzn gumka jest warta 23 zł więc hoho zarobek po byku.

Dziś wyrobię się kierownika i poproszę o to aby z centrali przysłali logo w wektorze.

Pozdrawiam

LogoPedant - 14 Czerwiec 2012, 13:32

perm1986, słusznie. To kierownik sklepu, a nie Ty powinien dostarczyć Ci takie materiały,
a jeżeli z jakiś powodów nie istnieje logo w wersji wektorowej, to za taką pracę powinieneś doliczyć robociznę.

Zsumuj sobie wszystkie prace za free, które w przypływie dobroci wykonujesz dla innych, a wyjdzie z tego spora sumka...

Licznej grupie klientów wydaje się, że grafik to taki magik, co to ma różdżkę magiczną i wystarczy,
że nią machnie i przemieni raster w wektor. ;-)