Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Szukam rysunku lub czcionki - Kalendarium na rok 2013

Reinvented - 13 Czerwiec 2012, 09:32
Temat postu: Kalendarium na rok 2013
Cześć poszukuję, Kalendarium na rok 2013.
Da się coś załatwić na wzór załącznika który podsyłam?
Sam skład rok temu robiłem około dwóch tygodni, czy da się zaoszczędzić czas, i ma ktoś już gotowe kalendarium na następny rok.

Pozdrawiam. :)

s-p-i-n - 13 Czerwiec 2012, 15:49

Jeżeli robiłeś w zeszłym roku to powinieneś posiadać plik z otwartymi fontami, a wówczas to tylko kwestia zamiany cyfr i kilku niewielkich modyfikacji.
Cysorz - 13 Czerwiec 2012, 18:03

W necie nie brakuje gotowych kalendariów w wektorach...
Reinvented - 13 Czerwiec 2012, 21:46

Malutki napisał/a:
W necie nie brakuje gotowych kalendariów w wektorach...

Niby tak, chociaż miało być podobne do mojego o te znalezione w żadnym stopniu nie przypominają tego mojego.

Roberto - 15 Czerwiec 2012, 06:38

Z kalendarium to ma problemu, jak już raz sobie zrobisz to użyjesz w następnym roku jak koledzy pisali wyżej, zamieniając miesiące i dobierając odpowiedno dni/święta. Problemem są imieniny ;-) , nie wiem czy można stworzyć jakieś makro do w/w celu, ale chyba prędzej podstawisz ręcznie z poprzedniego roku i napewno zrobisz to szybciej niż za pierwszym razem. Mam ten sam problem co roku, ale ja do imienin muszę dopasować tylko dni i kalendarum ma zupełnie inny układ (tzw. strażacki).
weronika94 - 17 Listopad 2012, 16:08

Hej. Też szukam kalendarium na 2013rok. Nie moge zabardzo znaleźć a jak znajde to program po prostu nie obsługuje tego. Jak znacie strone z której mozna pobrać, to z góry dzięki
Cysorz - 17 Listopad 2012, 16:53

Dla tych wybitnie leniwych i zupełnie żółtych :-P kalendarium 1-planszowe z imieninami w *.cdr v. 9.
bidon184 - 17 Listopad 2012, 17:06

a czy ja, bym mógł prosić o zapisanie tego do svg lub ai???
Cysorz - 17 Listopad 2012, 18:08

To jest forum Corela - plik jest więc dla użytkowników Corela i proszę to uszanować.
bidon184 - 17 Listopad 2012, 18:49

oki,więc przerobie se to na pdf,a potem na mój format,naiwnie myślałem że nie będe musiał kombinować,ale oki :-P dam rade,dzięki za pomoc,a tak na marginesie to ja szanuje użytkowników corela :mrgreen: