Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

CorelDRAW - grafika wektorowa - Corel draw - kurs praktyczny

marko12 - 16 Lipiec 2012, 19:39
Temat postu: Corel draw - kurs praktyczny
Witam
Moglibyście mi polecić jakąś ksążke lub kurs video dotyczący praktycznych projektów w corelu typu projektowanie wizytówki, ulotki, nadruku na koszulke, etykiety na pudełko itp ??

s-p-i-n - 16 Lipiec 2012, 20:26

Raczej nic takiego nie znajdziesz. Kazdy projekt wymaga kreatywnosci osoby, ktora go tworzy, więc jesli potrafisz poslugiwac sie Corelem to pozostaje dorzucic do tych umiejetnosci zmysl plastyczny i tworzyc.
marko12 - 16 Lipiec 2012, 21:16

ale chodziło mi o coś typu - ustawienia do danego projektu np tworząc okłądke na książke czy np nadruk na koszulke(tu nie mam pojęcia o co chodzi) albo jeszcze trudniejsze pudełko po prostu nie wiem jak sie za to zabrać
radd - 16 Lipiec 2012, 21:51

logicznie i metodycznie najlepiej
przecież nie zaprojektujesz silnika odrzutowego, skoro nie wiesz z której strony on ma przód, a z której tył...

to nie matrix, nie dostaniesz tutoriala w sekunde.

marko12 - 16 Lipiec 2012, 22:26

więc jak zaprojektować nadruk na koszulke i etykiete na pudełko lub butelke?
dj_maras - 16 Lipiec 2012, 22:38

marko12 napisał/a:

no stary... ! musisz wiedzieć czego oczekuje firma, która robi nadruk na koszulce butelce czy wibratorze.. to po pierwsze.
Później jedziesz z koksem... odpalasz corela i wymyslasz cokolwiek..
i gotowe :]

radd - 17 Lipiec 2012, 22:12

marko12 napisał/a:

ładnie najlepiej :)

wymiary, raczej podstawa, tak ?
technika - tu można brnąć w wiele kierunków
na pewno nie zaprojektujesz tego samego do DTG, czy flecka, czy flocka, tudzież innych
zapytaj może wykonawcy(i siebie; co chcesz zrobić), czego potrzebuje, będzie łatwiej

wtedy wrócisz i podasz konkrety, każdy ci wtedy odpowie.