|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - Co mam narysować w Corelu ?
jasiek997 - 16 Czerwiec 2007, 14:52 Temat postu: Co mam narysować w Corelu ? Witam. od niedawna zacząłem sie bawić corelem... narysowałem już pare rzeczy ale ciągle mi mało... narysowałem np. całą 4 z south parku, logo ferrari, jakiegoś miśka i jeszcze parę rzeczy...
moje pytanie na forum brzmi ... czy ktoś mógłby mi podrzucić jakieś ciekawe projekty które bym mógł narysować w corelu? Chciałbym sie nauczyć tego programu ale nie wiem nawet na co zwracać największą uwage.
JarekDRAW - 16 Czerwiec 2007, 14:59
Witam, myślę że ta strona będzie dla Ciebie odpowiednim wyzwaniem.
http://powerclip.ru/modul...lid=3687&cid=41
jasiek997 - 16 Czerwiec 2007, 15:30
A TO TE RYSUNKI SĄ tylko ROBIONE W CORELU ?? CZY TEZ W JAKIMŚ INNYM PROGRAMIE?
jasiek997 - 16 Czerwiec 2007, 16:11
no i gdyby ktoś mógł to poprosze jeszcze jakieś inne stronki
JarekDRAW - 16 Czerwiec 2007, 17:57
jagna napisał/a: | Nie są niestety wolne od praw autorskich, ale za to można je ściągnąć w oryginalnej corelowskiej formie i zobaczyć jak fachowcy tworzą swje dzieła.... |
Co do innych stron przeszukaj dobrze forum, trochę tego znajdziesz..
Pozdrawiam
jagna - 17 Czerwiec 2007, 03:14
witaj, myślę, że najlepszym sposobem praktyki są konkretne zlecenia, ale ja trenuję sciągając ciekawe zdjęcia i przerabiając je na wektory. Jesli chcesz się przysłużyć przy okazji innym użytkownikom forum to drzewka, florale, przedmioty użytku domowego i takie tam są potrzebne w dziale kliparty;). Ktoś się ostatnio pytał o ciekawe ramki na zdjęcia....
IdCzarek - 17 Czerwiec 2007, 08:06
co do wyzwań
http://www.shutterstock.com/cat-29p1.html
jagna - 18 Czerwiec 2007, 06:22
dłonie
jasiek997 - 18 Czerwiec 2007, 06:54
Witam.. Jeśli chodzi o ręce to nie za bardzo wiem jak sie za to zabrać... ale jak wróce do domu z pracy to zobacze co i jak...
Jakby ktoś mógł coś troszke łatwiejszego dać ;]
JarekDRAW - 18 Czerwiec 2007, 08:29
Tak sobie myślę co by tu Tobie polecić, może przedstaw jakiś projekt żebyśmy poznali twoje możliwości..
Pozdrawiam
jasiek997 - 18 Czerwiec 2007, 17:33
oto kilka moich "prac" ;] Wszystko robione tak jak w corel tracer ... odrysowane z JPG lub GIF... tylko south park'i robiłem ręcznie.
napiszcie co dalej ;]
P.S. wszystko ręcznie robione nie tracerem ;]
makolek - 18 Czerwiec 2007, 19:08
jeśli robiłes to faktycznie "z ręki" .. to nie jesteś początkujący. Wszystko jest od strony wykonawczej ok (poza drobnym błędem w logo GNOME) .. proponuje zrobić konkretny "wyrób".. plakat, ulotkę.. itp. ;)
Qualdi - 18 Czerwiec 2007, 19:49
rzeczywiście zrobione prawie jak w corel trace...
jasiek997 - 18 Czerwiec 2007, 21:35
No właśnie ja tak rysuje i o to chodzi żeby ktoś mną pokierował troszeczke ... chyba ze temat zmienie temat na " jak mam rysować w corelu " ;]
jagna - 19 Czerwiec 2007, 04:43
spróbuj może zacząć używać więcej narzędzi i dodać trochę głębi swoim rysunkom. W załączeniu kozaczek, który zrobiłam na potrzeby torby reklamowej Big Star, ale nie wygrał:( więc się nim dzielę. Możesz spóbować narysować coś podobnego z użyciem narzędzia "kontur interaktywny", bo tym głównie się bawiłam....
http://www.box.net/shared/o7sttb0g5y
|
|