|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - Problem z Coreldraw GS 11pl
lenioo - 17 Czerwiec 2007, 10:05 Temat postu: Problem z Coreldraw GS 11pl Witam wszystkich serdecznie
Zwracam się z prośbą o pomoc po zainstalowaniu programu i próbie otworzenia photo-paint
wyświetla mi się komunikat : "Nie odnaleziono pliku z texturami CORELDRW.TXR" , dziwne jest to bo on tam jest.
Inne aplikacje otwierają się bez problemu.
Podmieniałem już ten plik ale bez rezultatu. W internecie praktycznie nic niema na ten temat.
Bardzo proszę o pomoc.
voytass - 17 Czerwiec 2007, 10:08
zobacz wpisy w rejestrze odnosnie tego pliku - moze sciezka jest zla
lenioo - 17 Czerwiec 2007, 11:01
Witam
W rejestrze nie ma tego pliku, on znajduje się w katalogu corel- coreldraw graphic suite 11-custom data
Na angielskiej stronie czytałem że corel jest niezgodny z Wind. SP2 i mogą występować problemy, ale jak to rozwiązać nie ma nigdzie.
Pozdrawiam serdecznie
voytass - 17 Czerwiec 2007, 17:20
chodzi mi o to czy w rejestrze jest cos o tym pliku - jakis odnosnik z linkiem czy cos, do ktorego program sie odwoluje - zobacz czy sciezka jest poprawna. Poszukaj tez czy jest jakis plik *.cfg i tam zobacz sciezke (ale to raczej archaiczny sposób;) )
poszukaj tez tu na poczatkowych wynikiach, na tym niemieckim masz rozwiazanie co moze działać: http://www.google.pl/sear...aj+w+Google&lr=
Asdef - 17 Czerwiec 2007, 18:55
a zobacz resetowanie ustawień... ;>
http://forum.pctown.pl/-vt581.htm#5247
lenioo - 17 Czerwiec 2007, 20:05
W rejestrze nie ma nic o tym pliku, fizycznie jest w katalogu który podałem wcześniej.
Ustawienia początkowe F8 nic nie dają sprawdzałem wcześniej.
Problem pojawił się po wgraniu na nowy komputer(świeży windows,twardy itd. , a do starego nie mogę wgrać bo się sprzedał.Mam do wykonania parę prac i nie wiem co mam robić !!!
Pozdrawiam
voytass - 17 Czerwiec 2007, 22:12
Hmmm... ostatecznie załatw sobie pirata - w końcu licencje masz a oryginał nie z Twojej winy nie działa :/ ale fakt faktem ze to żadne rozwiązanie problemu. a service packa do 11 ściągałeś? moze to pomoze..
lenioo - 18 Czerwiec 2007, 15:41
Witam
Service Packi znalazłem tylko do wersji angielskiej, niemieckiej .
Jak chcę je wgrać to krzyczy że to nie ta wersja językowa.
Mam już dosyć tej 11 kiedyś pracowałem na 9 i nigdy nie miałem z nią problemów.
Może ktoś już miał taki przypadek i pomoże .
Co do pirata to nie koniecznie - można kupić za 200 z myszką "oryginał" w wersji niemieckiej, tylko dlaczego skoro już raz zapłaciłem a z nim są jeszcze większe problemy.
Pozdrawiam
Stawe - 4 Lipiec 2007, 08:15
Nie wiem czy to pomoże, ale kiedyś miałem problemy z instalowaniem CD11. Okazało się, że trzeba bardzo dokłanie wyczyścić resztki poprzedniej instalacji. Jakiś dobry "uninstaller" który usunie wszystko łącznie z wpisami do rejestru itd.
voytass - 4 Lipiec 2007, 22:29
regcleaner
lenioo - 15 Lipiec 2007, 16:38
Witam wszystkich
Dzwoniłem do biura pomocy technicznej corela , miły pan poinformował mnie że jeśli mam windowsa z SP2 na płycie to mogę się pożegnać aby to uruchomić. To jakieś chore!!!
Może ktoś wie jak obejść SP2?
Jeszcze raz proszę o pomoc .
Pozdrawiam
kreart - 16 Lipiec 2007, 07:38
SP2 to pakiet instalujący się osobno, na samym końcu instalacji windowsa. starczy go zatrzymać, aby się nie zainstalował... tylko jeden mały problem... bez SP2 wątpię że cokolwiek będzie działać prawidłowo - pan miły z corela kszani głupoty
na Twoim miejscu, zainstalowałbym SP2 ściągając updaty ze strony microsoftu, jakoś nie widziałem problemów z żadnym programem instalując swoje systemy w podobny sposób
|
|