| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Kod kreskowy.
wojciech-opara - 17 Wrzesień 2012, 16:32 Temat postu: Kod kreskowy. Hej.
Czy jest możliwość zmienienia kodu kreskowego z Corela na krzywe w corelu? Chodzi o zmiane wielkości cyferek pod kodem.
Dzieki za pomoc.
tegraf - 17 Wrzesień 2012, 20:24
Tak. Wstawiony kod kreskowy trzeba skopiować do pamięci i dalej: Wklej specjalnie jako Picture (Metafile). Grupę należy rozgrupować a dalej... (X3).
Pozdrawiam
wojciech-opara - 18 Wrzesień 2012, 17:15
kurcze :( prosze bardziej łopatologicznie.... co mam zrobic ... step by step ;)
s-p-i-n - 18 Wrzesień 2012, 18:30
Najpierw Ty wytlumacz o co chodzi:
| Cytat: | | Czy jest możliwość zmienienia kodu kreskowego z Corela na krzywe w corelu? |
to w jakiej formie masz ten kod kreskowy w Corelu? Skoro on jest z Corela to jest w krzywych, a literki to font otwarty (edytowalny) czy zamienione na krzywe?
chezare - 19 Wrzesień 2012, 08:25
S-p-i-n, to nie jest takie oczywiste, przynajmniej nie we wszystkich wersjach Corela
Weźmy na to 12, którą mam pod ręką. Do osadzonego obiektu jakim jest kod kreskowy nie da się dobrać. Tegraf podał skuteczny sposób i nie wiem czego kolega nie potrafi zrobić, może pismo obrazkowe pomoże?
Trurl - 19 Wrzesień 2012, 10:20
Źle wklejasz ten kod. Nie rób Ctrl+V, tylko Edit/Paste Special/Picture(Metafile). Po tej akcji możesz kod rozebrać (rozgrupować) i zrobić z nim wszystko, co zechcesz, zwłaszcza że tekst (cyfry) jest tekstem artystycznym - możesz zmienić krój, wielkość, odstępy i wszystko, na co masz ochotę.
|
|