Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - baner z png na cdr

agaand - 25 Wrzesień 2012, 12:29
Temat postu: baner z png na cdr
Witam!
Jestem beznadziejna jeśli chodzi o takie coś. Mam wielką prośbę do forumowiczów czy ktoś mógłby mi pomóc mam baner reklamowy niestety pan z agencji reklamowej kazał to zamienić na plik cdr a ja niestety nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Ściągnełam program ale średnio to rozumiem. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Byłabym baardzo wdzięczna. Pozdrawiam Aga :)

s-p-i-n - 25 Wrzesień 2012, 16:15

Ile ciastek za to dostaniemy?
agaand - 25 Wrzesień 2012, 16:51

Tyle ile będziecie mogli zjeść ;p
s-p-i-n - 25 Wrzesień 2012, 17:36

Będziemy jesc ciaska 8-)
agaand - 25 Wrzesień 2012, 17:51

Dziękuje, dziękuje, dziękuje !
Za to należy się nawet tort!!! :)

gogman - 25 Wrzesień 2012, 18:06

Yo s-p-i-n, zdradź mi tajemnice... ściągnąłem sobie ten plik png - wytrasowałem go z automatu i dużo do poprawiania było - porównując Twoją pracę końcową jestem pod wrażeniem bo z łapy chyba tego nie machnąłeś.

Pozdrawiam

s-p-i-n - 25 Wrzesień 2012, 18:11

Tajemnic się nie zdradza :P
a na poważnie to ciastko pochodzi z logo filmu The Simpsons Movie. Traf chciał, że tu jest w wersji wektorowej :)

http://www.brandsoftheworld.com/logo/die-simpsons

Gdybym z ręki machał to z kilka godzin raczej by mi zeszło.

gogman - 25 Wrzesień 2012, 18:58

Ach już myślałem że jakieś "mega myki" znasz w Corelu, o których jeszcze nawet nie słyszałem :) Dzięki za zaspokojenie mojej ciekawości & pozdrawiam tajemniczy gościu ;p
Sponsi - 26 Wrzesień 2012, 07:01

I oczywiście ten fakt (że pochodzi z filmu) to drugi powód, dla którego nie ma sensu (czy wręcz nie można) z tego korzystać jako nawet nie sygnet/logo, nawet nie emblemat, nawet nie znaczek na szybę.

A pierwszy powód to taki, że to się do logo (jako sygnet) absolutnie nie nadaje.

gogman - 26 Wrzesień 2012, 08:36

A to już druga sprawa... Ja tu bardziej martwię się o te ciastka, które były obiecane :)