| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - edycja
mlody - 29 Październik 2012, 15:45 Temat postu: edycja Witam wszystkich!
Czy jest możliwość edycji pliku .jpg w CorelDRAW X3 ?
Chodzi o to, że zrobiłem projekt w Corelu, pozniej zrobiłem z niego .jpg a projekt .cdr gdzieś mi zaginął.. czy jest możliwość teraz edycji tego jpg'a w Corelu, żebym mógł odzyskać jedną grafikę z projektu?
Cysorz - 29 Październik 2012, 15:58
Nie, to już nie są wektory, trzeba robić od nowa.
No chyba że potrzebujesz też bitmapy, to wtedy (w zależności od stopnia skomplikowania) można to wyszparować. Ale rozmiar i jakość zostanie taka jak jest w *.jpg.
mlody - 29 Październik 2012, 16:52
hmm.. a jak wyszparować? Jakość w jpg mnie zadawala tylko chodzi mi o jedną konkretną grafikę z tego projektu.. wyciąć nie da się tak precyzyjnie, albo ja nie potrafie
bidon184 - 29 Październik 2012, 17:09
a mógłbyś załączyć plik,może wspólnymi siłami cos się wykombinuje
mlody - 29 Październik 2012, 17:30
oto plik.. potrzebna jest mi z niego ta lupa do nowego projektu
bidon184 - 29 Październik 2012, 18:38
tak może być ??
mlody - 29 Październik 2012, 19:03
Ogromne dzięki !!
A czy mógł byś mi jeszcze chociaż po krótce naświetlić jak to zrobiłeś? Będę wiedział na przyszłość :)
bidon184 - 29 Październik 2012, 19:41
jak to robić w corelu to chezare gdzieś tłumaczył,może i tutaj się odezwie,temat gdzieś jest w dziale"pomóz mi wykonać rysunek",ja tego nie robiłem w corelu więc moje wywody raczej ci się nie przydadzą
mlody - 29 Październik 2012, 19:53
A w jakim programie to robiłeś ?
I jeśli nie było by to kłopotem i mógłbyś to poprosił bym Cię jeszcze o zmiane koloru obramowania lupy z pomarańczowego czy żółtego na czarny.. był bym bardzo wdzięczny
bidon184 - 29 Październik 2012, 20:38
ja w szopie to robiłem, ,obramowanie to obrys tak?,no to czarny będzie zle wyglądał,masz tu rózne wersje,plus bonus,bo znalazłem na kompie,o to chodziło??(dałem tez bez efektu ,więc jak będziesz chciał czarny obrys to sobie chyba nałożysz??
mlody - 29 Październik 2012, 22:10
dzięki wielkie !
|
|