|
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
|
CorelDRAW - grafika wektorowa - Wklejanie za pomocą schowka
wbi - 21 Czerwiec 2007, 16:58 Temat postu: Wklejanie za pomocą schowka Od pewnego czasu mój X3 potrzebuje kilkudziesięciu sekund na wklejenie jakiegokolwiek elementu ze schowka. Podobnie jest z otwieraniem plików, nawet tych lekkich.
Czy ktoś spotkał się z takim zjawiskiem?
Dzięki za jakąkolwiek pomoc bo jestem zablokowany z jakąkolwiek praca w tym programie.
IdCzarek - 21 Czerwiec 2007, 17:56
a moze cos (niekoniecznie zwiazane z x3) działa ci w tle i monitoruje wszystko . może anty wir ?? albo jakies inne badziewie ??
ps a patrzałes na innych wersjach drawa ??
wbi - 21 Czerwiec 2007, 20:00
Niestety w C12 dzieje sie to samo więc oznaczałoby to, że pliki są czymś obciążone bo na starszych plikach nic takiego się nie dzieje. W X3 nawet otwarcie nowego, pustego pliku zajmuje kilkanaście sekund.
Nic nie rozumiem.
JarekDRAW - 22 Czerwiec 2007, 08:04
Asdef napisał/a: |
zobacz ile masz miejsca na dysku c:// - chyba brak |
Asdef - 25 Czerwiec 2007, 17:19
tak prawdopodobnie jest mało miejsca, co niekorzystnie wpływa na działanie aplikacji,...
anonymus - 25 Czerwiec 2007, 23:09
Na pewno nie jest to wersja miejsca na dysku czy też pamięci, bo i u mnie czasami coś takiego się pojawia mimo tego, że wolnego miejsca na HDD i RAM mam że ho-ho-ho ;).
Z moich własnych obserwacji wynika, że jest to kwestia kompatybilności wstecz - miałem taki problem między innymi z logotypem stałego klienta robionym pod starszą wersją (proste wektorowe logo, które ładowało się dobre kilkadziesiąt sekund). Zrobiłem je zupełnie od nowa i "wchodzi" błyskawicznie, a nowa wersja tak jak i stara ma te same (uwaga!) 17,4 kB...
Tyle, że u mnie dotyczy to wyjątków, a nie jak u wbi (tak to przynajmniej zrozumiałem) normalnej pracy. A czy próbowałeś przeinstalować pakiet? I czy tak jak trzeba, czyli po gruntownym przeczyszczeniu rejestru?
jagna - 26 Czerwiec 2007, 01:26
Ja też mam ten problem,tylko u mnie dzieje się tak czasami przy pracach stworzonych już w X3. Jeszcze nie doszłam dlaczego. Mam też dziwne objawy przy wyborze czcionek. Czasami po kliknięciu na listę muszę czekać ładnych kilka sekund na otworzenie a potem na odświerzenie a potem ta lista czasami zostaje mi na wierzchu przez dłuższy czas a potem to się wnerwiam i restartuje system..... :)
Stawe - 3 Lipiec 2007, 10:47
Nie zaszkodzi używać ODKURZACZA, likwiduje tempy i tym podobne badziewie... Gdyby Temp był potrzebny to i tak go nie usunie. Warto pamiętać, że Temp może mieć wielkość zero a i tak zajmuje sobie kawał pamięci. Używam co prawda Corela11 bo już nie chciałem mieć wyższej wersji ale opisany problem zdarzał się co jakiś czas w różnych wersjach programu. Niestety firma kicha na użytkowników i nigdy nie znalazłem forum na którym na pytania odpowiadali by twórcy programu.
|
|