| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Wykorzystanie wzorca i krzywej
muffin-studio - 21 Listopad 2012, 10:14 Temat postu: Wykorzystanie wzorca i krzywej Witam, starałem się znaleźć taki temat jednakże bezskutecznie, dlatego moje pytanie kieruję do Was: czy można nadrukować wzorzec na krzywą ? Chodzi mi o to że odręcznie malowanie wzorca nie daje takiej gładkości/płynności, a chciałbym aby wzorzec dopasował się do kształtu krzywej i w ten sposób byłby taki jaki chce.
Shame - 21 Listopad 2012, 13:26
Zdefiniuj "wzorzec", bo chyba za głupi jestem.
Albo najlepiej wstaw jakiś rys. poglądowy co masz a co chciałbyś uzyskać. Wtedy byłoby łatwiej odnieść się do problemu.
restauro - 24 Listopad 2012, 13:06 Temat postu: Re: Wykorzystanie wzorca i krzywej
| muffin-studio napisał/a: | | Witam, starałem się znaleźć taki temat jednakże bezskutecznie, dlatego moje pytanie kieruję do Was: czy można nadrukować wzorzec na krzywą ? Chodzi mi o to że odręcznie malowanie wzorca nie daje takiej gładkości/płynności, a chciałbym aby wzorzec dopasował się do kształtu krzywej i w ten sposób byłby taki jaki chce. |
Nie powinno być z tym kłopotu, trzeba tylko obrysować lub narysować wzorzec Krzywymi Beziera .
kula69 - 25 Listopad 2012, 19:36
muffin-studio, ja znam 2 sposobu
1 - metamorfoza
2 - stwórz swój własny pędzel
chezare - 25 Listopad 2012, 20:51
WZOREK
|
|