Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

Pomóż mi wykonać rysunek - zmiana jpg na eps- prośba

agata89 - 21 Listopad 2012, 23:27
Temat postu: zmiana jpg na eps- prośba
Witam
Mam problem- chciałam stworzyć wzory na pieluszkę (wielorazową nie pampersa ;) ) dla córeczki i pomysłów mam mnóstwo... ,ale nie umiem stworzyć sama odpowiedniej jakości możecie pomóc ?
Coś podpowiedzieć/ przerobić ?
Bo kompletnie się na tym nie znam ...

Jako przykład dwa załączniki
może da się coś z tym zrobić by jakość była lepsza.. ?

będę wdzięczna za każdą odpowiedź

bidon184 - 22 Listopad 2012, 02:33

te ptaszki to zrobiłem nie wiem czy mogą być,(pierwszy plik podgląd drugi svg)
agata89 - 22 Listopad 2012, 11:30

Dziękuję bardzo :)
pewnie głupie pytanie, ale ... jak to zmienić na jpg ;> ?? :oops:

bidon184 - 22 Listopad 2012, 15:05

a w corelu nie ma opcji zapisu do jpeg???,jesli tak to napisz jaki rozmiar ma być to ci zapisze i upne
agata89 - 22 Listopad 2012, 17:04

bidon184 napisał/a:
a w corelu nie ma opcji zapisu do jpeg???,jesli tak to napisz jaki rozmiar ma być to ci zapisze i upne

no właśnie jakoś nie mogę do tego dojść
gdybyś mógł mi to zapisać w jpg zeby właśnie tak mniej więcej wyglądało jak w podglądzie to będę wdzięczna ;)

bidon184 - 22 Listopad 2012, 17:22

oki,w paczce masz jpeg_cmyk,jpeg_rgb oraz png_rgb,png_cmyk nie dawałem bo w podglądzie masz ;-)

http://hostuje.net/file.p...cdeb1daa2f40d08

restauro - 22 Listopad 2012, 18:38

agata89 napisał/a:
bidon184 napisał/a:

no właśnie jakoś nie mogę do tego dojść
gdybyś mógł mi to zapisać w jpg zeby właśnie tak mniej więcej wyglądało jak w podglądzie to będę wdzięczna ;)

Plik-Eksportuj i wybierazsz format zapisu

bidon184 - 22 Listopad 2012, 18:47

no ,tak mi sie wydawało że w corelu gdzies to musi być ,ale oki tutaj masz te kwiatki jescze plus podgląd

http://hostuje.net/file.p...0454afcb89dd619

agata89 - 24 Listopad 2012, 12:57

Dziękuję :) !!

Nieśmiało jeszcze jedna prośba...
Czy dałoby radę ten plik zmienić na eps ?
żeby wyglądał mniej więcej (jakościowo) jak kwiatki.eps ?

bidon184 - 25 Listopad 2012, 02:28

uuu,grubo,ten kwiat u góry to ja cieńko widze,żeby jeszcze takie pędzle mieć to można by przeżucić,a tak to hym,no nie jest to prosty rysunek moim zdaniem,chyba że te kwiaty pozmieniać,no sam nie wiem ,jakiś magik od wektorów fajnie by było żeby się wypowiedział :-)
Cysorz - 25 Listopad 2012, 03:18

agata89 napisał/a:
Czy dałoby radę ten plik zmienić na eps ?

Tak, myślę że godzina pracy by na to starczyła. Ja się tego nie podejmę bo mam dość pracy na najbliższe dwa miesiące ale może ktoś się skusi. Ktoś początkujący weźmie za to nie więcej niż pięć dych ale jako grafika na pieluszkę być może starczy ;)

Tak na marginesie: jak dobrze pamiętam był dział "zlecę" czy jakoś podobnie i jakoś go znaleźć nie mogę. Coś u mnie coś nie działa czy zniknął?

agata89 - 25 Listopad 2012, 12:17

Można upraszczać i nieco zmieniać, chodzi o to by ogólny "sens" pozostał taki sam ;)
Jeśli nikt nie znajdzie czasu i ochoty na pomoc to ok, rozumiem :) niestety na zlecenie i płacenie nie mogę sobie obecnie pozwolić ..

bidon184 - 25 Listopad 2012, 13:59

no ja tam coś pokombinuje jesli można coś zmienić :mrgreen:
agata89 - 25 Listopad 2012, 14:13

bidon184 napisał/a:
no ja tam coś pokombinuje jesli można coś zmienić :mrgreen:

Jestem pod wrażeniem ;-) i czekam z niecierpliwością :)
dziękuję na prawdę :)

bidon184 - 25 Listopad 2012, 22:13

hym,nioe chce mi się zapisać do eps,nie wiem czemu,ale daje ci svg,pdf i png,png ma ponad 3000px więc jakośc jest bardzo dobra,a pdf to własciwie to samo co eps,,(pierwszy plik podgląd drugi do pobrania)