| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - cienie wokól grafiki
eRKa - 26 Listopad 2012, 16:52 Temat postu: cienie wokól grafiki po wydruku wokól loga oraz tekstów zamienionych na krzywe pojawiaja sie niebieski cień...
gdzie jest problem?
s-p-i-n - 26 Listopad 2012, 18:37
Wogóle w projekcie jest cień?
Shame - 26 Listopad 2012, 18:39
Cień? Czy kontur? Jest wszędzie dookoła? Czy tylko z jednej strony? Podrzuć pliki, to zobaczymy. Jeśli "cień" jest tylko z jednej strony, to jest nie tak skalibrowana drukarka (nie wiem na czym drukujesz - maszyna i papier) i występuje przesunięcie niebieskiego. Jeśli jest dookoła, to może w jakiś magiczny sposób po zamianie na krzywe wszystko dostaje konturu? Drukujesz z Corela, czy robisz PDF-a? Jeśli z Corela, to zrób PDF i sprawdź jeszcze raz. Jeśli z PDF, to go podeślij.
eRKa - 26 Listopad 2012, 19:05
drukuje z corela.
importuje logo do corela. Po obrysie to jest prostokąt na środku niego jest jakieś kolorowe logo, na monitorze dookoła logo w obrębie rysunku tło jest białe, a na wydruku błękitne. Podobnie z tekstem zamienionym na krzywe - na monitorze tekst jest na białym tle a na wydruku na błękitnym prostokącie.
bidon184 - 26 Listopad 2012, 19:47
jak rozumiem,ten tekst tez jest na tym importowanym logo?,jesli tak to ja też tak miałem,coprawda w innym programie,ale chyba to nie ma znaczenia,poradziłem sobie z tym rozgrupowując obiekt i kliknąłem na niby biały obszar,i co się okazało,był tam gradient,na stole roboczym wyglądał jak biały ale na palecie pokazywało mi rózowy,usunąłewm go i wszystko wróciło do normy,nie wiem czy to ten sam przypadek,ale napisałem bo takie coś też mi się zdarzyło
|
|