| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - Kopia zapasowa
lk73 - 29 Listopad 2012, 09:53 Temat postu: Kopia zapasowa Chodzi o kopie zapasową. Wchodząc na Narzędzia>Opcje>obszar roboczy>Zapisz i zaznaczam tylko Twórz kopię zapasową przy zapisywaniu . Niestety nie działa mi ta opcja. Jak zrobić aby tworzyła się kopia zapasowa ?
Shame - 29 Listopad 2012, 10:16
Nie działa w sensie masz zaznaczoną i nie działa, czy jest nieaktywna (szara)?
Byćmoże masz ustawiony inny folder docelowy, niż ten, w którym znajduje się otwarty plik - teoretycznie niemożliwe, żeby być inny, ale nigdy nic nie wiadomo Nie bardzo jednak wiem, gdzie tego szukać (w plikach znaczy się). Próbowałeś przeinstalować Corela?
lk73 - 29 Listopad 2012, 10:41
| Shame napisał/a: | | Nie działa w sensie masz zaznaczoną i nie działa, czy jest nieaktywna (szara)? |
mam zaznaczoną opcję kopia zapasowania i niestety nie działa. Faktycznie chyba pozostaje tylko przeinstalować corela.
Bogumila M. - 29 Listopad 2012, 12:29
Kopia zapasowa tworzona jest w folderze, w którym zapisywane są dokumenty. Zaś Corel zapisuje dokumenty tam, gdzie się mu wskaże i ten folder pamięta. Tam też powinien tworzyć kopię zapasową. Spróbuj poszukać kopii wyszukiwarką. W polskiej wersji pliki mają nazwę Kopia_zapasowa_***.cdr, gdzie *** to nazwa pliku projektu. W angielskiej wersji prawdopodobnie będzie to backup copy - potwierdzi ktoś, kto posiada wersję angielską. Niezależnie od wersji plik znajdziesz szukając nazwy, którą mu nadałeś z gwiazdką na początku.
|
|