| |
Corel FORUM Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych |
 |
CorelDRAW - grafika wektorowa - corel zam się wyłącza podczas pracy!!!
agniesia76 - 30 Listopad 2012, 07:25 Temat postu: corel zam się wyłącza podczas pracy!!! pracuję na zapisanym pliku w pewnym momencie sam się wyłącza cały program. Najlepsze jest w tym wszystkim że gdy ponownie go otwieram jest pusta strona! wielkość tego pliku jest taka jak na nim pracowałam? czy ktoś może mi pomóc.
Zdarzyło mi się to wiele razy i nie wiem co mam zrobić
Bogumila M. - 30 Listopad 2012, 07:51
Nie podajesz która to wersja Corela. Podobną funkcjonalność miała wersja X3 - pomogło zainstalowanie paczek serwisowych.
agniesia76 - 30 Listopad 2012, 07:53
to jest x5
Bogumila M. - 30 Listopad 2012, 08:00
To dotyczy każdej wersji Corela. Bez SP praktycznie nie nadaje się do pracy. Zainstaluj wszystkie trzy paczki serwisowe, a jeśli chcesz, żeby pliki JPG, PNG, GIF i JPEG2000 były eksportowane spójnie to także hotfixa.
Na pocieszenie ciekawostka dotycząca X6 - podstawowa wersja przestaje odpowiadać podczas otwierania plików zawierających numery stron i zapisanych we wcześniejszej wersji programu oraz zawierających określone czcionki.
agniesia76 - 30 Listopad 2012, 08:04
ok zainstaluje tylko proszę napisz jak to zrobić gdzie szukać gdyż ja początkująca jestem ;0)
eh co ja bym bez Was zrobiła
Bogumila M. - 30 Listopad 2012, 08:05
Czego gdzie szukać?
agniesia76 - 30 Listopad 2012, 08:09
napisałeś "Bez SP praktycznie nie nadaje się do pracy. Zainstaluj wszystkie trzy paczki serwisowe"
więc jak to zrobić jak zainstalować?
Bogumila M. - 30 Listopad 2012, 08:13
Ściągnij, zapisz sobie na dysku, kliknij dwakroć i postępuj zgodnie ze światłymi komunikatami pojawiającymi się na ekranie. Ot, cała filozofia. Zapisz sobie gdzieś, bo może Ci się przydać gdybyś z jakichś powodów musiała przeinstalowywać Corela - nawet naprawa cofa do wersji podstawowej. Link do SP (na szczęście, co zupełnie niepodobne do Corela, SP 3 zawiera obie poprzednie paczki) podałam wyżej.
agniesia76 - 30 Listopad 2012, 08:17
Dziękuję !!!
|
|